askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Cum te porti cu colegii nesuferiti?

Cum te porti cu colegii nesuferiti?

2/23745
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00


Ne petrecem cea mai mare parte din tipul nostru la birou. Interactionam cu tot felul de persoane, mai placute sau mai putin placute. In articolul de astazi vom vorbi despre acele persoane pe care suntem nevoiti sa le acceptam in jurul nostru datorita faptului ca suntem implicati impreuna intr-un proiect, insa compania lor nu numai ca nu ne face placere, dimpotriva ne agaseaza si ne streseaza.

Colegii "nesuferiti" sunt de mai multe categorii:
Tipul colegului care vorbeste tare la telefon: Evident, primul pas pe care trebuie sa il faci este sa-l tragi deoparte si sa il rogi frumos sa vorbeasca mai incet la telefon. In cazul in care aceasta tactica nu functioneaza, ii poti plati cu acceasi moneda. Ia-ti telefonul mobil, aseaza-te in apropierea biroului lui si vorbeste cat poti de tare. Daca nici asa nu reactioneaza, pune-i un bilet pe monitor cu :"Vorbeste mai incet, te rog!"

Tipul colegului care o cam freaca si te tine din treaba. Cand te confrunti cu un astfel de coleg, ridica-te in picioare cand observi ca intra in biroul tau. Limbajul trupului tau ii va spune foarte clar ca trebuie sa fie succint si sa se indrepte rapid spre usa.

Hotul de idei. Exista posibilitatea ca acest tip de coleg sa nu aiba capacitatea de a distinge o idee buna de una proasta. Pentru a-l invata minte, strecoara in conversatia voastra o idee proasta si lasa-l sa se friga. Atentie mare insa, acest lucru il poate ambitiona sa-ti fure si pe viitor ideile.

Tipul colegului caruia ii place sa se auda vorbind. Acest coleg are prostul obicei de a pune monopol pe orice discutie, fie ea colegiala sau oficiala. Atunci cand organizezi o intalnire la care trebuie sa participe si acest personaj, renunta la scaune, astfel "vorbaretul" nu se va mai simti atat de confortabil si nu se va mai lansa in discutii neproductive.

Huliganul. Aminteste-ti ca nu mai esti tocilarul din liceu care era terorizat de "baietii rai" pentru banii de buzunar. Apara- ti teritoriul si nu le permite sa te batjocoreasca.

Situatia cea mai rea, dupa parerea mea, este atunci cand seful direct este un ticalos. In acest caz ar trebui sa iti analizezi un pic colegii si daca descoperi mai multi ticalosi pe metru patrat decat ar trebui sa fie in mod normal intr-o companie acest lucru ar trebui sa iti dea de gandit. Poate a fi ticalos face parte din politica firmei. In acest caz te sfatuiesc sa parasesti incinta cat de repede si de elegant poti

V.I., Redactia Askmen.ro

Cauta in site