askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Cum stii ca trebuie sa-ti schimbi jobul: 4 motive

Cum stii ca trebuie sa-ti schimbi jobul: 4 motive

2/23460
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Nu te mai simti bine in colectiv, sefii te pun sa lucrezi de parca ai fi platit cu mii de euro, iar munca ta nu este niciodata apreciata Poate ar fi mai bine sa te orientezi catre un job nou, mai bine platit, in care ai posibilitatea de a te dezvolta, de a invata lucruri noi si in care beneficiezi de toate resursele necesare pentru a avea rezultate excelente.

Iata care sunt cele mai rationale motive pentru care ar trebui sa iti schimbi jobul.
Nu esti bine platit
Colegii tai, de pe aceeasi pozitie cu tine, au salarii mult mai mari comparativ cu tine In cazul in care ai vechime, experienta, iar in urma unei cereri de marire de salariu nu primesti un raspuns pozitiv, nu iti ramane decat sa iti cauti un alt job. Totusi, inainte de a-ti da demisia, cerceteaza piata si mergi la cateva interviuri pentru a vedea ce fel de oferte primesti.
Nu esti apreciat
Muncesti foarte mult, ai rezultate bune, insa sefii tai nu iti arata niciun semn de apreciere de nicio natura Aprecierea la locul de munca este deosebit de importanta, pentru confortul tau psihic, chiar daca poate nu iti dai seama de acest lucru.

Cel mai probabil la inceput nu vei fi deranjat de acest aspect, insa daca tu muncesti peste masura, iar superiorul se poarta de parca ar fi de datoria ta sa faci acest lucru, ar fi bine sa iti cauti un loc de munca mai bun.
Simti ca te plafonezi
Faci zilnic acelasi lucru si simti ca te adancesti in rutina Plafonarea este deosebit de periculoasa, mai ales pentru ca vei incepe sa faci lucrurile din inertie, fara sa te implici. De aici rezulta ca munca ta va fi de proasta calitate, facuta doar pentru ca asa trebuie si nu pentru ca te mai pasioneaza acest lucru.
Nu beneficiezi de resurse suficiente
Sefii tai au pretentia sa ai munca de calitate, in conditiile in care nu iti ofera toate resursele necesare pentru a face performanta Daca in urma cererilor pe care le-ai facut, situatia nu se schimba, insa pretentiile cresc, ar fi bine sa te orientezi catre un loc de munca in care ai la indemana tot ce iti trebuie pentru a avea rezultatele pe care ti le doresti.