askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Cum stergi datele personale de pe internet

Cum stergi datele personale de pe internet

2/23516
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Mai multe site-uri cu diferite functionalitati va solicita sa va inregistrati cu datele personale pentru a putea accesa un anumit continut. Daca va temeti ca datele voastre personale pot fi gasite de altii, Maximum PC sursa http://www.maximumpc.com/article/how-tos/how_remove_your_personal_information_background_check_websites ofera mai multe solutii pentru stergerea acestor informatii astfel incat ele sa nu poata fi vazute de "curiosi".

Unde caut informatii

Unde puteti verifica daca pe internet exista informatii despre voi pe care ati vrea sa le stergeti Internetul este plin de motoare de cautare de persoane. Intelius.com, Acziom.com, MuLife.com, ZabaSearch.com, Pipl.com etc. sunt cateva dintre site-urile care va ofera informatii despre datele voastre personale retinute online. Odata ce le-ati gasit, este bine sa le marcati pentru a le putea sterge.

[[http://georginamorse.files.wordpress.com/2011/04/big_brother_is_watching_you.jpg]]

Cum le sterg

Stergerea informatiilor de pe site-uri nu este o treaba usoara. Unele dintre aceste site-uri folosesc diferite proceduri: completarea unor formulare online, apelarea telefonica, trimiterea prin fax a unor copii dupa actele de identitate. Exista, totusi, si alternativa: companii care se ocupa cu asa ceva. Daca sunteti dispusi totusi sa platiti ca sa scapati de corvoada si sa nu dati piept cu birocratia internetului, trebuie sa mai stiti ca un astfel de site nu va putea sterge toate urmele voastre de pe net. Multe site-uri care v-au retinut date personale nu accepta intermediari pentru eliminarea datelor. Asigurati-va, inainte de a plati o companie sa va stearga urmele de pe internet, daca isi poate face treaba eficient.[[http://www.knowmoremedia.com/uploads/infomation_overload.gif]]

Ce urmeaza

Cea mai mare greseala a utilizatorilor care isi sterg informatiile care fac referire la ei este sa nu continue procesul. Chiar daca v-ati asigurat la un moment dat ca ati eliminat toate datele personale, recomandat este sa nu va opriti aici si sa mai verificati din cand din cand daca nu cumva numele vostru reapare pe anumite site-uri.