askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Cum sa te imbraci la interviul de angajare?

Cum sa te imbraci la interviul de angajare?

2/23689
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Una dintre principalele probleme atunci cand mergi la un interviu este aceea a vestimentatiei. Pentru ca la succesul tau poate contribui si tinuta, aceasta trebuie sa fie una conservatoare, pentru a face o buna impresie.

Barbatii ar trebui sa poarte un costum in culori sobre, albastru inchis sau gri petrol. Poate fi in dungi, dar trebuie sa fie suficient de conservator. Camasa trebuie sa fie alba, cravata conservatoare, sosete si pantofi de culoare inchisa.

Un ceas sau inel sunt absolut acceptabile, dar recomandam barbatilor sa nu poarte foarte multe bijuterii, scrie ejobs.ro.

Nu e obligatoriu sa ai parul foarte scurt, dar cu siguranta acesta trebuie sa arate curat, pieptanat si ingrijit pentru ca vrei sa creezi o impresie buna cand intri in sala.

Femeile ar trebui si ele sa poarte costume inchise la culoare. Fusta ar trebui sa fie lunga sau putin peste genunchi, dar fara mini. Ele ar trebui sa aiba ciorapi si tocuri medii.

Bijuteriile trebuie purtate cu moderatie. Daca femeile intentioneaza sa poarte cercei, trebuie sa aiba dimensiuni reduse.

Parul sa fie spalat si pieptanat, iar daca e foarte lung, sa fie prins fie in coc sau la spate, pentru a face vizibila fata si ochii si sa nu fie tentate sa se joace cu firele de par daca devin nervoase.

Un interviu nu e o buna ocazie sa probati o noua pereche de pantofi sau un costum nou pentru ca veti incheia prin a fi distrase in timpul interviului.

Studiile au aratat ca un intervievator se uita in special la fata si la linia gulerului. Un guler sifonat sau cu pete transmite un mesaj clar, la fel ca restul tinutei, incluzand perierea pantofilor.

Imbracamintea trebuie sa reflecte tipul de companie pentru care aveti interviul. Unii angajatori sunt mult prea conservatori si, cel putin cu interviul initial, este intotdeauna bine sa mizezi pe conservatorism.

Tonurile standard de albastru sau gri nu sunt ofensive. Culorile tipatoare va scot in evidenta, dar pot ofensa un intervievator care se uita la tine si din perspectiva imaginii.

ziare.com

Cauta in site