Cum sa promovezi
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Cu toate ca o slujba buna poate reprezenta cea mai interesanta si satisfacatoare parte a vietii voastre, exista intotdeauna loc de mai mult. Haideti sa trecem in revista cateva sfaturi care sa te ajute sa lucrezi in acea lume numita "corporate." Si chiar daca o promovare depinde de multi factori, individuali in general, aceste sfaturi va vor ajuta sigur.
1. Nu fi crispat, fii vesel
O zi la locul de munca este in general plina de neasteptat. Cat de bine isi face cineva treaba depinde de cum reactioneaza la conditiile de munca si la stress. Nerabdarea nu va ajuta sa ajungeti nicaieri, asa ca este cel mai bine sa fiti calmi si sa analizati fiecare situatie in parte.
Daca iti pastrezi zambetul pe buze si emiti o atitudine pozitiva, seful tau isi va dea seama ca nu iti este deloc frica de provocari.
2. Munceste mai mult
Sa iei mai multe responsabilitati asupra ta te va ajuta sa te faci mai bine remarcat in cadrul companiei. Bine, ideea este sa si faci ce trebuie, nu doar sa ai responsabilitati si sa nu le indeplinesti. Daca ceri mai mult de munca inseamna ca esti interesat de pozitita si job-ul tau, dar si de rolul tau in cadrul companiei.
Sa iti sacrifici timpul liber demonstreaza ca esti dispus sa depasesti limitele si sa faci tot ce poti pentru a-ti face munca intr-un mod corespunzator.
3. Vino devreme, stai pana tarziu
Actiunile sunt mai puternice decat vorbele, iar sa stai la munca mai mult decat altii inseamna ca automat vei fi mai bine vazut. Sa ajungi la locul de munca inaintea celorlaltri impresioneaza mereu conducerea, iar asta te ajuta si pe tine.
Daca stai pana tarziu arati ca esti dispus sa faci orice pentru a respecta termenele pe care le ai. Dar nu toti sefii gandesc asa. Unii se supara daca angajatii stau peste program, pentru ca asta inseamna ca nu termina ce au de facut in timpul normal. Probabil pierd timpul si ca atare nu sunt seriosi si de viitor. Bine, asta depinde si de volumul de munca pe care il are un angajat.
4. Arata ca iti pasa
Lasa-i pe ceilalti sa vada ca esti indispensabil companiei. Daca propui solutii pentru a optimiza programul de productie arata ca esti dispus sa ajuti in permanenta la dezvoltarea companiei.
Dar si daca faci foarte multe pentru companie, fara a te asigura ca afla si oamenii care conduc, este o pierdere de vreme, pentru ca nimeni nu va observa devotamentul tau.
5. Ai incredere in tine
Cine spune ca sa te promovezi pe tine este o rusine Sa arati celorlalti munca ta, te poate aduce mai aproape de promovare. Daca apari cu un nou plan care imbunatateste un proces si le spui si colegilor, este posibil ca unul din acestia sa isi asume meritul. Asigurati-va ca toata lumea stie cine a venit cu idea de optimizare.
6. Cuantifica-ti succesul
Cea mai buna metoda pentru a arata sefului dumneavoastra cat de mult munciti, este aceea de a-i vorbi in cifre. Spre exemplu, compara rezultatele obtinute de tine cu cele de anul trecut si felicita-te. Daca ai crescut productivitatea sau incasarile cu 25% fara a face schimbari majore, inseamna ca faci totul bine.
De obicei, superiorii nu au timp sa observe aceste rezultate, dar le vor comenta pozitiv daca vor afla de ele si de persoana care a facut sa fie posibil.
7. Imbraca-te pentru a impresiona
Este un lucru foarte mic pe care il poti face pentru a castiga un respect mai mare. Unui sef in place sa vada ca angajatii sai arata bine si sunt ingrijiti tot timpul. Asta nu inseamna insa ca trebuie mai mereu sa fii la patru ace. Sa ai mereu mainile curate, unghiile taiate, sa fii barbierit si sa mirosi cat mai bine posibil.
Cat despre imbracaminte, nu trebuie sa te imbraci cummult mai bine decat ti-o cere pozitita. Un contabil trebuie sa arate ca un contabil, iar un vanzator ca un vanzator.
8. Intreaba cum poti avansa
Spune-i sefului tau ca esti interesat de a avansa pe scara ierarhica a companiei. Asta o faci in primele doua saptamani cand incepi un job nou. Ii arati inca de la inceput ca iti pasa de compania in cadrul carora lucrezi si ca vrei sa ramai cat mai mult aici. Iar asta este exact imagine ape care vrei sa o lasi.
9. Socializeaza cu cine trebuie
Sa fii inconjurat de oameni influenti iti va deschide usile. Alege foarte bine cu cine sa iei masa, sau cu cine iti petreci dupa-amiaza. Daca petreci timp cu cineva din conducerea companiei, lumea te va cataloga si pe tine ca fiind foarte important, iar asta conteaza.
10. Ajuta-ti seful
Sa iti ajuti seful sa termine un raport sau sa vorbesti despre orice la cafea, cu el, creeaza o legatura puternica, o legatura pe care el ca incerca sa o consolideze daca este multumit de randamentul tau.
Discuta cu el ca si cum ar fi metorul tau si, in loc sa ii ceri o marire, cere-i un sfat. Dupa cum am spus si mai devreme, cu toate ca viitoarea pozitie si marire de salariu trebuie discutate sau amintite inca de la inceput, nu trebuie sa ii spui asa ceva in mod constant.
Noutati