askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Cum sa nu devii un workaholic

Cum sa nu devii un workaholic

2/23619
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Sa fii un workaholic nu mai este demult considerat un lucru bun. In urma numeroaselor studii efectuate in ultimul timp, stim ca workaholicii sunt mai putin productivi, au sanatatea subrezita, traiesc vieti mai scurte si sunt nefericiti, in comparatie cu majoritatea colegilor care duc vieti sanatoase si fericite.

Daca muncesti ore intregi, fie ca o faci pentru cariera, fie din motive financiare, poate te intrebi cum sa nu devii workaholic.

Pasul 1: Fii sigur ca timpul petrecut in afara muncii este cu adevarat departe de munca. Opreste-ti telefonul mobil si incearca sa eviti sa te gandesti la serviciu. Nu vorbi cu nimeni despre munca in timpul tau liber.

Pasul 2: Gaseste prieteni care nu fac parte din colectivul de la serviciu. Suna un prieten mai vechi pe care nu l-ai mai vazut de mult timp si iesiti la o cafea sau la o bere. Nu vorbi cu acesta despre munca. Fa-l sa inteleaga ca ai nevoie de o pauza si de aceea l-ai contactat.

Pasul 3: Incearca sa-ti gasesti un hobby care sa nu aibe legatura cu meseria ta. Hobby-urile precum cititul unei carti, sportul, plimbarile la munte, sunt optiuni foarte bune.

Pasul 4: Asigura-te ca iti iei concediu si apelezi la invoiri pe motive de boala. Serviciul tau iti asigura aceste zile cu un scop; ei sunt constienti ca angajatii dau randament mai bun daca sunt sanatosi si odihniti. Nu va fi sfarsitul lumii daca iti prelungesti weekend-ul sau iti iei o zi libera in timpul saptamanii.

Pasul 5: Fa-ti timp in fiecare zi pentru activitati de reducere a stresului. Asta inseamna o plimbare, o meditatie de 15 minute, sau o sedinta la sala de forta sau masaj. Programeaza-ti aceste activitati, chiar iti poti face o agenda. Poti fii un angajat mult mai eficient daca esti relaxat zilnic.

Cauta in site