askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Cum sa fii un lider de succes in 3 pasi

Cum sa fii un lider de succes in 3 pasi

2/23452
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Drumul pe care fiecare il parcurge in viata nu este o simpla consecinta a destinului, ci este legat mai degraba de modul in care se fac deciziile ulterioare si relatiile cu cei din jur. Daca iti doresti sa ocupi pozitia de lider intr-un anumit sector/ domeniu de activitate, trebuie sa constientizezi ca succesul tau va fi legat de calitatile pe care reusesti sa le dobandesti in timp.

Iata cateva metode prin care poti invata sa ii mobilizezi pe cei din jur, astfel incat sa obtii cele mai bune rezultate.

1. Trebuie sa fii un factor de decizie major

Cea mai importanta trasatura pe care trebuie sa o aiba un lider este legata de modul in care acesta se mobilizeaza si invata sa ia cele mai bune decizii. In stransa legatura cu aceasta calitate sunt plasate si alte caracteristici ale celui care isi doreste sa fie lider, cum ar fi autocontrolul, anticiparea momentelor stresante sau lipsa compromisurilor.

Persoanele care nu iau in mod constant decizii importante in viata lor sunt persoane lipsite de viziune, iar fara viziune nu pot fi stabilite obiective inalte. Nu este greu de tras concluzia ca lipsa obiectivelor conduce, invariabil, la mentinerea starii de mediocritate si limitarea progresului.

Esecul intervine cand cei in masura sa ia decizii amana acest moment, de teama ca ar putea sa faca o alegere proasta. Intr-adevar, este important sa iti faci bine temele inainte de a lua o decizie, dar nu trebuie sa ramai blocat prea mult timp in incercarea de a te asigura ca totul este perfect. Important este sa faci primul pas, pentru ca in acest mod vei fi mai aproape de ceea ce iti doresti.

2. Invata sa iti asumi responsabilitatea

O alta caracteristica pe care trebuie sa si-o insuseasca un lider de succes este legata de modul in care intelege sa isi asume responabilitatea pentru alegerile sale.

Egoismul nu isi gaseste locul in aceasta ecuatie, de vreme ce alegerile tale nu te va afecta doar pe tine, ci si pe cei din jurul tau. Asa ca, nu trebuie sa te astepti ca toata lumea sa fie de acord, insa cel mai sigur mod de a ajunge la rezultatul urmarit este ca tu sa iti asumi intreaga responsabilitate.

Desi in teorie lucrurile par destul de simple, practica a demonstrat ca este foarte greu sa gasesti liderii capabili sa isi recunoasca vina atunci cand ceva nu merge bine.

3. Invata sa nu abandonezi lupta

Chiar daca lucrurile nu ies din prima asa cum ai sperat, invata sa abordezi problema dintr-un alt unghi si cauta solutii alternative.