askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Cum sa fii mai fericit la birou

Cum sa fii mai fericit la birou

2/23486
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Cei mai multi angajati se simt stresati la locul de munca, atat din cauza sefilor insuportabili, cat si din cauza volumului prea mare de munca. Stresul de la birou iti afecteaza sanatatea si, posibil, chiar viata privata. Invata sa fii mai fericit la birou si vei vedea ca lucrurile vor evolua in directia cea buna.
Lasa problemele personale acasa
Primul pas pe care trebuie sa-l urmezi atunci cand iti doresti sa fii relaxat la locul de munca este sa nu amesteci problemele personale cu cele de serviciu. Daca te gandesti toata ziua la dificultatile de acasa, munca ta va fi afectata, iti vei pierde concentrarea si nu vei reusi sa duci la bun sfarsit nicio sarcina.
Considera ca biroul este a doua ta casa
Cinci zile din sapte petreci mai mult timp la birou decat acasa, cu familia. De aceea, este indicat sa consideri ca locul de munca este ca o a doua casa. Aranjeaza-ti spatiul de munca in asa fel incat sa te simti confortabil, eventual ia cu tine un obiect care sa-ti aminteasca de persoana iubita sau de copii.
Fa-ti propria "bisericuta"
Cel putin 9 ore din zi le petreci cu colegii de serviciu. Indicat este sa te intelegi bine cu toata lumea, pentru ca relatiile tensionate la serviciu nu fac altceva decat sa te frustreze si sa-ti creeze nervozitate.

Ca sa fii mai fericit la birou, poti aduna in jurul tau doar acei colegi pe care ii simti mai aproape de tine, cu care poti discuta, rade si glumi. Uneori, o discutie incurajatoare cu colegii te poate ajuta sa treci mai usor peste stresul cauzat de sarcinile de zi cu zi.
Organizeaza-ti eficient timpul
De cele mai multe ori, la sfarsit de program ti se aglomereaza tot felul de task-uri pe care nu ai apucat sa le faci pe parcursul zilei si incepi sa devii presat de timp si de sefi.

Daca iti organizezi timpul eficient, ai toate sansele de a-ti termina treaba pana la sfarsitul programului. Planifica-ti sarcinile inca de dimineata si incearca sa respecti timpul acordat fiecarui task in parte.
Ia pauze scurte de relaxare
Sarcinile solicitante din timpul serviciului iti pot afecta sanatatea, intrucat esti intr-un stres continuu. Pentru binele tau, incearca sa-ti iei pauze scurte de relaxare, in care sa te detasezi de munca. Fa-ti un ceai, suna-ti iubita sau iesi pana afara. Toate acestea te vor ajuta sa-ti reincarci bateriile, cel putin pana la sfarsitul programului.