askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Cum sa fii eficient la job (II)

Cum sa fii eficient la job (II)

2/23573
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Dupa ce ieri am trecut in revista cativa pasi ce te vor ajuta sa te concentrezi mai bine la job, revin astazi cu o continuare. Daca nu ai apucat sa citesti prima parte, o poti face aici

Acum ca esti in tema putem incepe:

Pastreaza curatenie pe birou

Nu iti imaginezi cat de mult te influenteaza un mediu curat. Poate ca nu vei realiza imediat, insa un birou curat si organizat te va lasa sa gandesti liber, concentrandu-te pe cele cu adevarat importante. Daca traiesti intr-o vesnica harababura, creierul tau va primi semnale de panica si de dezordine si nu se va putea relaxa.

Inchide programele pe care nu le folosesti

Nu stiu tu, insa eu obisnuiesc sa deschid zeci de taburi in browser, sa deschise ori programe ce ¬poate imi vor folosi¬. Dupa care, cine crezi ca isi prinde urechile atunci cand cauta ceva. Exact...

Daca nu vrei sa pierzi si tu o gramada de timp alergand printre programele din taskbar, inchide-le pe cele care nu iti mai sunt de folos. Fii fara grija, le poti redeschide oricand ai nevoie de ele!

Fa-ti scurtaturi

Daca folosesti aceleasi foldere sau accesezi mereu aceleasi proiecte, scuteste-te de povara cautari lor continue. Fa diverse scurtaturi catre ele si organizeaza-le pe desktop. Vei castiga niste secunde bune de fiecare data.

Cauta un scaun bun

Sa stai multe ore in sir pe un scaun cu probleme poate fi ingrozitor. Eu nu ma pot concentra la nimic daca ma dor picioarele, gatul sau spatele. Nici tu nu cred ca ai fetish-uri bizare cu scaune incomode. Sper..

Oricum este recomandat ca din cand in cand sa te ridici si sa faci putin miscare. Acum timpul iti permite!

Schimba-ti atitudinea

Daca vei veni in fiecare zi la job ca la inchisoare, cu siguranta nimic nu va merge prea bine. Gandeste-te ca este slujba perfecta si comporta-te ca atare. Bine, daca chiar nu iti place, macar uita-te la jobul actual ca la un pas prin care trebuie sa treci pentru a ajunge acolo unde iti si place.

Mai esti aici

Nu te-ai intors inca la treaba

Cauta in site