askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Cum sa faci o impresie buna in prima zi de munca?

Cum sa faci o impresie buna in prima zi de munca?

2/23563
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Prima zi la un nou job este extrem de importanta, deoarece noii colegi vor incerca sa-si faca o impresie despre tine, inca de la inceput. Daca faci o impresie buna, vei fi vazut ca un om capabil si respectabil. O imagine negativa este periculoasa insa, deoarece se intampla des ca angajatul vazut prost de colegi sa aiba nevoie de mult timp pentru a schimba impresia. Ce trebuie sa faci pentru a fi respectat de noii colegi

Inainte de prima zi de munca

Cu doua saptamani inainte sa mergi la munca, schimba-ti programul de somn, pentru a nu intarzia la serviciu. Daca in timpul saptamanii obisnuiai sa stai in oras mult dupa miezul noptii, incearca sa ajungi acasa mai devreme, sau si mai bine, stai acasa mai mult ca de obicei.

Si daca stii ca trebuie sa te trezesti la 6 pentru a pleca la 7 din casa, ai face bine sa te culci intre orele 22 si 23. Multi dintre noii angajati nu-si dau seama cat de obositor este sa lucrezi opt ore.

Studiaza organizatia. Cu cat stii mai multe despre noul tau loc de munca si despre activitatile desfasurate acolo, cu atat mai repede te vei integra.

Prima zi de munca

Poarta cu tine un carnetel si foloseste-l. Vei cunoaste oameni noi si vei incerca sa le inveti numele, vei deveni familiar cu activitatile, stilul sefilor de abordare a diferitelor probleme etc. Toate aceste informatii pot sa fie coplesitoare. Nimeni nu poate sa invete tot, asa ca noteaza toate informatiile.

Asculta si pune intrebari, mai mult decat sa vorbesti.

Cand erai in cautare de job, probabil ti-a luat o vreme sa te obisnuiesti sa vorbesti despre tine. Acum este momentul sa pui intrebari si sa asculti. Mai mult decat atat, nu este placut pentru colegi ca noul venit sa vorbeasca mult si sa fie pe stilul ¬stie-tot¬.

Pregatirea psihica pentru indiferenta sau actiune: S-ar putea sa fii intampinat cu o indiferenta aparenta: de exemplu sa nu ai birou in prima zi sau cartela de acces, etc. Nu te enerva si pastreaza-ti zambetul pe buze, lucrurile se vor aranja cu timpul. Pe de alta parte, sa nu fi surprins daca esti ¬azvarlit¬ direct in ¬focuri¬.