askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Cum sa faci fata unui sef enervant

Cum sa faci fata unui sef enervant

4/42132
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Nu e usor sa ai un coleg care te calca pe nervi. Unde mai pui cand respectivul iti e sef Este o situatie care are potentialul de a-ti strica toata distractia de la job. Ce faci, deci, ca sa scapi din situatia asta, fara sa iti dai demisia, desigur Ai mai jos cateva sfaturi.
Il iei pe DA in brate
Poate parea pueril, dar, din experienta iti spunem ca o situatie de noncombat nu poate degenera. Omul va fi dezorientat vazand totala ta lipsa de opozitie la orice tampenie ar debita. Cel mult, vei parea un prost, dar cu prostii nu te incurci, se stie. Deci, nu ai decat de castigat.
Esti amabilitatea intruchipata
Seful tuna si fulgera, tu esti amabil. Seful te insulta, tu esti numai zambete. Seful urla, tu ii oferi o cafea. Fie se calmeaza, fie sare la tine cu un capsator.
Il lucrezi pe la spate
Suna urat, nu e asa Ei bine, trebuie sa te aperi cumva de omul ala, deci, in razboi, totul este permis. Asa ca gaseste-ti aliati impotriva lui si denigreaza-l. Nu ar trebui sa fie prea greu. Raspandeste zvonul ca bea, sau fura din firma, sau ca are o amanta minora. Nici nu iti trebuie dovezi, oamenii sunt avizi dupa rautati.
Te aliezi cu seful lui
Cel mai simplu lucru posibil este sa te faci util sefului cel mare. Atunci, nimeni nu va mai conta. Vei avea aliatul suprem. Partea proasta este ca va trebuie sa muncesti pe bune, iar daca ai zbarcit-o in fata celui mare, nimeni nu te va mai ajuta.
Ii inscenezi ceva compromitator
Pe modelul Edward Norton in Fight Club, si mult mai dur decat la sfatul ¬il lucrezi pe la spate¬. Il ataci direct si il pui in fata faptului implinit. Este insa mai greu sa gasesti o solutie viabila. Nu poti sa distrugi biroul, sa iti dai singur pumni si sa chemi paza; trebuie sa gasesti ceva care sa fie fara echivoc si sa ai destula barbatie in tine cat sa il confrunti. Success!
Il confrunti in sedinte
E o actiune care necesita mult curaj. Dupa ce te asiguri ca ai dreptate si ca punctul tau de vedere ajuta firma, te ridici in sedinta si iti expui ideile; in mod cert, te va ataca pentru ca il umilesti in public. Partea buna este ca, daca mergi pe partea asta, ai ocazia sa ii iei locul.
Il acuzi de hartuire
Daca nimic din cele de mai sus (sau orice alta metoda iti vine tie in minte) nu functioneaza, poti oricand sa faci un scandal teribil, in care il acuzi de hartuire. Poti sa chemi si televiziunile, daca vrei. In mod cert, va potoli putin din asaltul impotriva ta, dar nu mai ai cale de impacare. In plus, atarna greu si pentru alti angajatori, pe viitor. Nimeni nu vrea sa angajeze un razvratit.