askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Cum sa devii lider si sa supravietuiesti

Cum sa devii lider si sa supravietuiesti

2/23627
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Tranzitia catre o pozitie inalta de management este asociata cu cateva curse, printre care si imposibilitatea schimbarii relatiilor cu colegii.

Promovarea este o sansa mare pentru noul li8edr si companie. Increderea si bucuria de la inceput se pot termina foarte repede daca individul nu se pregateste pentru aceasta mare schimbare. Preluare conducerii aduce o noua dilema pentru noul sef: sa ramana sau nu prieten cu fostii colegi

Promovarea este deseori insotita de o schimbare comportamentala personala cu colegii si a retelelor sociale. Devine din ce in ce mai greu din moment ce petrem mult timp la locul de munca si linia dintre viata personala si cea profesionala este din ce in ce mai blurata.

Sentimentul ca poti vorbi cu cineva, ca i te poti plange in legatura cu vreo problema, se intalneste cu nevoia de proximitate si de apartenenta la un grup. Trebuie sa avem in vedere ca vorbim despre mediul din business si ca o asemenea prietenie are un numitor comun: munca. Daca stim sa punem anumite limite prieteniei de la locul de munca, multe inconveniente si situatii conflictuale pot fi evitate in momentul in care unul dintre prieteni este promovat si are noi responsabilitati.

Lupta cu singuratatea

Profesionalistii sunt de acord ca singuratatea este unul dintre inconvenientele majore. Colegii cred ca ii vei trata la fel ca inainte, dar asa ceva nu se poate pentru ca asta ar insemna sa dai gres in noua pozitie. Promovarea inseamna asadar confruntarea cu usoara detasare de fostii colegi, prin urmare multi se simt singuri in noua pozitie.

Asta se intampla celor care nu au prieteni in afara mediului de munca.

Cel mai important este schimbarea identitatii

Lucrul decisiv pentru progres este schimbarea identitatii, care cere o anumita adaptare. Cand un individ isi asuma identitatea de lider, isi va da seama ca pozitia sa inseamna atingerea obiectivelor cu ajutorul staff-ului. Este adevarat ca se simte singur acolo sus in varf, dar odata cu succesele obtinute, acest sentiment va disparea si i se va parea normal sa isi invite colegii si sa le explice ca inca sunt toti pe acceasi barca si ca numai impreuna pot ajunge in port.

Comunicarea este cheia succesului

Comunicarea este importanta mai ales in priumele saptamani. Marele avantaj al noului lider este ca a facut parte din aceeasi echipa si staff-ul stie care este stilul tau. De indata ce preiei conducerea, impreuna cu colegii seteaza regulile jocului pentru fiecare activitate, dupa care monitorizeaza si aranjeaza obiectivele pentru fiecare imparte astfel incat sa indepliniti telurile propuse.

Cauta in site