askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Cum sa combati plictiseala la munca

Cum sa combati plictiseala la munca

2/23729
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Ce faci cand un job care iti facea placere nu te mai incanta Este tentant sa iti cauti un alt loc de munca sau chiar o noua profesie si de foarte multe ori este si cea mai buna solutie. Dar pana sa iei niste masuri asa drastice, poti lua in considerare urmatoarele alternative.


Cautand noi provocari iti poti regasi entuziasmul pentru serviciul tau si te poti pregati de o promovare in acelasi timp. Plictiseala poate insemna ca nu mai inveti asa de mult si repede cum o faceai in trecut. Unele profesii se schimba atat de rapid incat muncitorii dobandesc noi abilitati constant. Dar altele pot deveni rutina dupa perioada initiala de entuziasm. Seful tau este cel mai de pret aliat in efortul de a redobandi pasiunea pentru job. Spune-i ca esti in cautare de noi provocari si cere-i proiecte care iti vor imbunatati abilitatile fara a-ti neglija indatoririle jobului actual. De asemenea, poti sa le ceri colegilor sa te lase sa-i ajuti cu proiectele lor.

Probabil ca departamentul in care lucrezi nu mai are proiecte incitante pentru tine sau poate ca seful nu te sprijina atat de mult in cautarea noilor provocari. Daca iti poti face treaba bine si repede, poti economisi energie si timp folositoare in indeplinirea altor activitati. De exemplu, te poti inscrie la tot felul de cursuri care-ti vor completa studiile si iti vor imbunatati abilitatile sau intr-o asociatie profesionala, unde poti obtine un rol de conducere.

Unele joburi pur si simplu nu te tin in priza. Munca devine rutina si nu exista prea multe sanse de promovare. Totusi, pot exista alte beneficii, cum ar fi un salariu bun si un loc de munca sigur. Daca ai vrea sa faci altceva, cum ar fi fotografie sau muzica, dar stii ca nu ti-ai putea plati facturile facand asta, poti pastra jobul pe care-l ai si apoi iti poti dedica energia activitatilor care-ti fac placere.

Daca nu stii care alternativa ti se potriveste sau nu esti sigur ca ai nevoie de o schimbare pe plan profesional, specialistii in consiliere profesionala afirma ca cel mai bun lucru pe care-l poti face este sa iei o pauza de munca. Daca poti, ia-ti concediu si du-te intr-un loc in care te poti relaxa. De cele mai multe ori dupa ce te intorci din vacanta iti dai seama ce ai de facut cu adevarat.

Robert, Redactia AskMen.ro

Cauta in site