De regula ceri o marire a salariului cand iti dai seama ca nu mai faci fata cheltuielilor si te scufunzi in datorii. De asemenea este posibil sa te simti prea muncitor pentru banii pe care firma ti-i ofera, s-au te-ai trezit cu gandul la asta de dimineata fara a avea un motiv intemeiat. Ce faci in situatia asta
Dai buzna in biroul sefului si ii ceri o marire a salariului. Inducand motivul real sau unul inflorit, pentru a avea sanse mai mari de reusita. Ar trebui sa te mai gandesti inainte de a actiona in felul asta.
Cresterea venitului pe baza meritului este destul de greu de obtinut si de asemenea se apeleaza deseori la inflatie si la cheltuielile pentru facturi, copii, mancare, si asa mai departe. Unii angajati au impresia ca pot ignora lucrurile de baza la jobul lor. Intarzie, nu isi fac treburile corect si prompt iar profesionalismul lor sufera de mari carente.
Cel mai indicat ar fi sa incerci sa fii stapan pe munca intreprinsa si sa fii sigur ca macar incerci sa iti respecti indatoririle. E simplu. Ca atunci cand nu furi nimic de exemplu.
Politia nu o sa vina sa iti spuna" Salut, am venit sa stam de vorba sa iti spunem ce cetatean exemplu esti.". In cazul in care furi, Asteapta-te sa iti bei cafeaua in straie cu dungi si in fata unui politist nervos, la sectie.
Atunci cand vine vorba de o marire, nu conteaza dorinta ci meritul. Aprobarea trece printr-un proces destul de delicat. Este posibil ca unul din colegi sa fi avut o cerere identica cu a ta si sa ii fie si aprobata inainte ca tu sa vezi 50 de bani.
Un sef, are nevoie de mai mult decat realitatea pe care incerci sa i-o aduci in lumina pentru a-ti oferi salariul. Ar fi mai relevant sa iei cu tine cateva lucruri care sa dovedeasca munca prestata, in loc sa spui cateva cuvinte fara rost. Sansele ar creste destul de mult.
Gabriel Bujor, Redactia AskMen.ro