askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Cum sa ai succes la targurile de joburi

Cum sa ai succes la targurile de joburi

2/23532
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Fii smart!

Daca iti faci temele din timp si ai grija sa nu fii surprins pe picior gresit, nu vad cum ai putea da gres. Asa ca afla din vreme cine va fi prezent la targ si ce anume vor cauta. Pregateste-te si fa diferenta intre tine si oricare alt candidat venit acolo fara pic de research. Un angajator va aprecia faptul ca te-ai straduit si ca vei putea pune intrebari la obiect. Nu sunt doar sfaturi goale, si tu te-ai entuziasma cand cineva stie lucruri despre tine si poti trece peste etapa de prezentare.

Pe langa toate cele de mai sus, este foarte important sa fii relaxat, entuziast si pregatit sa te recomanzi ca o alegere buna pentru angajator.

Alege

Alege dintre joburile ce ti se potrivesc. Este foarte important sa faci o selectie si sa te concentrezi doar pe ce este semnificativ pentru tine.

A avea calitatile potrivite postului inseamna sa ai atuu care te va ajuta sa ai succes si sa avanzezi mai rapid, oferindu-ti timp pentru dezvoltare si in alte arii de competenta.

Redacteaza cu mare atentie CV-ul

Cauta sa incepi cu experienta profesionala si planurile tale de dezvoltare pentru a-i atrage atentia angajatorului, iar apoi intareste-ti prezentarea cu certificarile sau rezultatele academice obtinute.

Verifica-ti CV-ul.

Greselile de dactilografiere sau exprimarile ciudate pot face diferenta intr-o secunda. Degeaba ai o pregatire extraordinara daca o greseala va face ca citirea CV-ului tau sa se termine mai repede decat era cazul. Citeste-ti ´┐ócartea de vizita´┐ó cu atentie inainte de a o oferi.

Comunica deschis

Vorbeste lejer si direct cu angajatorul si spune clar ce ti-ai dori de la un job. De la colegi si program flexibil pana la posibilitate de ascensiune pe scara ierarhica si dezvoltare profesionala in cadrul firmei, intreaba orice detaliu, pentru a-ti acoperi nevoia de cunoastere.

Foarte important sa insisti

Dupa ce ai participat la targ, foloseste adresele de contact si aplica online vorbind cu persoana intalnita la targ si cu care ai discutat, pentru a-ti creste sansele de a fi chemat la un interviu.