askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Cum sa ai o cariera de succes

Cum sa ai o cariera de succes

2/23534
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Decide ce iti doresti si urmeaza-ti deciziile

Luatul unei decizii despre lucrurile pe care ti le doresti nu se poate intampla peste noapte, desi procesul poate fi unul foarte simplu. Totul poate incepe doar cu o simpla exclamare: "Imi doresc!" Este o expresie puternica, care te va ajuta sa ajungi la ceea ce iti doresti.

Calatoria ta profesionala trebuie sa fie sustinuta de cateva dorinte foarte bine stabilite, pe care sa le urmaresti si in care trebuie sa crezi. Nu poti ajunge nicaieri daca nu stii exact unde vrei sa ajungi si nu treci prin toate etapele necesare.

Invinge tema

Oamenii sunt in general foarte tematori si pierduti, fiindu-le mai mereu frica sa spuna ce isi doresc. Le este teama ca daca isi doresc ceva, sa nu cumva sa nu se intample si sa urmeze dezamagirea. Insa ce sanse sunt sa reusesti, daca nu iti asumi nici un risc

Puneti intrebari!

Daca nu ai inca o viziune a job-ului pe care ti-l doresti si care s-ar potrivi cel mai bine pentru tine, atunci trebuie sa iti pui cateva intrebari care sa te lamureasca putin si sa te scoata din ceata. Raspunde cu grija la fiecare in parte si afla care este destinatia ta pentru o cariera de succes.

1. Daca orice ar fi posibil, ce as face diferit in cariera mea

2. Ce fel de slujba mi-ar placea cel mai mult

3. De ce as vrea sa fiu responsabil

4. Ce fel de sef/colegi/echipa mi-ar placea sa am langa mine

5. Ce fel de orar mi-ar placea cel mai mult

6. Ce fel de companie mi s-ar potrivi cel mai bine

7. Ce fel de cultura ar trebui sa aiba compania la care as lucra

8. In ce oras mi-ar placea sa lucrez

9. Ce salariu mi-ar satisface toate nevoile

10. Ce fel de sistem de lucru si deadlineuri ar fi cel mai eficient pentru mine

Reintra in joc

Odata ce ai reusit sa pui cap la cap o viziune pentru cariera ta, poti incepe sa explorezi noi sanse pentru pozitii ce se ofera sau la care ai sansa sa aplici. Poate trebuie sa schimbi domeniul in care lucrezi sau sa te orientezi catre alte posturi, insa toate deciziile trebuie luate cat mai repede pentru a te putea relaxa si privi increzator catre viitorul tau profesional.