askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Cum iti negociezi un salariu de inceput

Cum iti negociezi un salariu de inceput

2/23623
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Ai obtinut interviul,i-ai impresionat cu abilitatile tale profesionale, cu entuziasmul debordant si acum te-au chemat la al doile interviu. Stii ca vor sa te angajeze.

Problema este ca iti doresti mia multi bani decat sunt ei dispusi sa iti ofere. Cum iti convingi angajatorul sa iti dea salariul pe care l-ai cerut inca de la inceput fara sa pierzi slujba

Foloseste-ti abilitatile de marketing

Cerceteaza

Invata tot ce e posil despre scala de salarizare a companiei la care urmeaza sa te angajezi. Trebuie sa aflii care este minimum de salariu la care sa te astepti. Nu are rost sa iti irosesti vremea intr-o companie care te plateste prost.

Fii constient de valoarea ta

Esti intr-o pozitie de conducere Daca da, atunci ai multe prioritati. Fii atent la ele, dar nu face foaret mult caz pe aceasta tema. Este ok daca mentionezi ca si alte firme doresca sa te angajeze, dar nu forta lucrurile pentru a obtine o decizie favorabila.

Lasa compania sa aduca in discutie negocierea salariului

Evita sa fii primul care invoca problema salariului. Spune-le ca esti interesat de multumire reciproca si ca esti sigur ca vei fi compensat acceptabil. Daca esti pus la colt, spune-le media salariului tau si asteptarile tale, dupa care taci si asculta.

Pregateste-te de negociere

Expune beneficiile abilitatilor tale

Cand vorbesti despre ultima ta slujba, descrie-ti indatoririle si succesele avute. Cresterea productivitatii firmei. Asta va ajuta intervievatorul sa isi dea seama de beneficiile aduse de tine daca te vor angaja.

Fii rezonabil

Din cercetarile tale, stii ca oferta este mica. Care este suma la care te gandeai Daca te gandeai cu 10% mai mult decat iti ofera ei, va trebui sa renunti la 5%. Este un risc asumat sa renunti la o oferta de munca. E posibil sa te sune inapoi cu un salariu atractiv, sau poate sa angajeze pe altcineva pe suma propusa de ei, daca au simtit ca ai fost arogant sau ai cerut peste masura.

Fii flexibil

Daca iti doresti slujba respectiva, accepta salariul oferit de ei, dar numai pentru inceput, daca iti ofera bonus pentru depasirea atributiunilor. Banii sunt importanti. Negociaza alte bonusuri si posibilitatea maririi salariului.

Cauta in site