Cum iti negociezi salariul la interviul de angajare
1/10131
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Ca sa ai succes, ai nevoie sa vezi lucrurile din perspectiva angajatorului si sa stii ce se asteapta sa primeasca din partea ta. Iar negocierea salariului poate fi un punct delicat daca nu stii cum sa-l abordezi corect.

Cel mai important este sa te orientezi catre o firma care iti ofera exact ceea ce cauti, atat in materie de oportunitati cat si in materie de responsabilitati. Concenteaza-te pe ce iti doresti tu, nu pe ce vor altii de la tine.
Cereri rezonabile
Mergi la interviu dupa ce ai studiat piata si stii cam care sunt salariile care se ofera pentru postul la care ai aplicat. Este foarte bine sa ceri mai mult decat ti s-a oferit daca simti ca nu te multumeste oferta, insa atat timp cat formulezi o cerere rezonabila. Cu cat esti mai realist, cu atat mai bine. Altfel risti sa pici in penibil.
Discuta despre nemultumiri
In momentul in care ti-ai dat seama ca nu iti convine oferta angajatorului, nu te sfii. Nu ai de ce sa accepti ce ti se da doar pentru ca nu au curaj sa spui ce te nemultumeste. Angajatorii sunt deschisi la astfel de discutii, asa ca poti cere lucruri in plus pe langa salariu, daca stii ca spui ceva pertinent. Daca esti nemultumit la fiecare pas risti sa-i enervezi insa.
Nevoie tale
Nu omite in timpul interviului faptul ca postul pe care ai vrea sa il accepti trebuie sa vina intai in intampinarea nevoilor tale si abia apoi ale companiei. Vrei sa avansezi in cariera si sa te simti bine la job, nu sa accepti ceva care nu prea iti convine, cedand presiunilor angajatorului.
Tact si rabdare
Este normal sa fii nerabdator sa ceri un salariu mai mare atunci cand ti sa face oferta, insa este mai bine pentru tine si imaginea ta sa tratezi totul cu tact si rabdare. Nu uita ca salariul nu este singurul lucru care conteaza la noul tau job. Pune in balanta salariul cu celelalte lucruri si oportunitati pe care ti le ofera compania, iar daca ti se pare ca nu merita sa accepti un salariu mic