askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Cum iti gasesti un job pe timp de criza

Cum iti gasesti un job pe timp de criza

2/23518
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Se poate sa crezi ca este aproape imposibi sa iti gasesti un job pe timp de criza. Chiar daca demersul este mai dificil decat in mod normal, nu este nici pe departe imposibil - afla, asadar, ce poti face pentru a-ti gasi un job in recesiune!

1. Alege un domeniu profitabil

In masura in care specializarea ti-o permite, ideal ar fi ca, in aceasta perioada, sa te orientezi catre un domeniu profesional profitabil, afectat cat mai putin de criza - cum ar fi IT-ul, printre altele. Alege chiar si un job temporar care sa iti aduca un venit decent, pana cand gasesti locul de munca ideal.

2. Reinventeaza-te

Pe timp de criza, este momentul sa iti scoti toate armele la bataie. Cu alte cuvinte, sa inveti sa te reinventezi si sa iti vinzi imaginea profesionala. Pentru a atinge acest scop, revizuieste-ti CV-ul, include cuvinte si expresii potrivite (pe care le gasesti in descrierea jobului, cerintele companiei etc.) si nu uita nici de scrisoarea de intentie persuasiva.

3. Incearca mai multe cai

De ce te-ai limita sa aplici doar online sau la anunturile din ziare, cand poti apela la o multitudine de alte cai In recesiune, nu ezita sa apelezi si la prieteni ori cunostinte care ti-ar putea spune despre existenta unui job care nu a fost facut public. De asemenea, o idee buna ar putea fi sa iti faci un cont si pe LinkedIn.