askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Cum ai putea deveni scriitor

Cum ai putea deveni scriitor

2/23579
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
La prima vedere totul pare foarte simplu. Oricine poate scrie. Cat de complicat poate fi Fara false sperante, este destul de complicat.

Mai ales daca nu ai experienta si nu stii exact ce sa urmaresti. Si este si mai greu sa modifici pentru a 5-a oara acelasi text la care lucrezi deja de luni bune, insa parca nu a luat forma pe care o sperai.

Nu neg, cu siguranta exista oameni foarte talentati, ce nu au nevoie de atat de multa munca, insa pana la urma orice lucru tine cont si de exercitiu.

Daca totusi iti doresti sa devii scriitor, dar nu ai idee de unde sa incepi, voi incerca sa te ajut.

Pentru inceput ar trebui sa iti cauti stilul tau si sa scrii asa cum simti. Un job ce iti aduce un venit sigur te va ajuta. Bineinteles ca iti va reduce din timpul pe care il poti aloca scrierii, insa cel putin vei putea plati facturile si vei dobandi relaxarea ce te va ajuta sa te concentrezi pe ceea ce urmaresti cu adevarat.

Ar trebui sa stii ca editurile care publica scriitori la inceput de drum sunt putine, iar compromisurile sunt una din cheile succesului. Va veni ea si perioada cand tu vei stabili regulile jocului.

Pana atunci poti incepe prin a frecventa cateva cursuri de creative writing, noteaza-ti fiecare idee atunci cand te loveste si de fiecare data cand simti ca ai obosit, ia o pauza mare in care iti lasi creierul sa se relaxeze. E foarte important sa astepti inspiratia si cand o prinzi sa nu o lasi decat atunci cand s-a diluat la maximum.

Citeste mult de tot si apoi cand ai terminat de citit, citeste iarasi. E foarte important sa vezi alte idei. Si fara sa iti dai seama, de la o idee la alta se poate naste sufletul viitorului tau roman.

Iti imaginezi satisfactia de a vedea mii de oameni citindu-ti cartile Sau aprecierea cititorilor sau a oamenilor de cultura si viata boema pe care o vei duce Vei tine discursuri si cuvintele tale vor fi sorbite de pe buze.

Sigur, toate incercarile tale pot da gres si esecul va fi lamentabil, insa daca gandesti negativ, cu siguranta nu vei ajunge nicaieri.

Poza: Christa Sommerer & Laurent Mignnoneau

Cauta in site