Cele mai dificile intrebari la interviul de angajare
1/10076
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Interviul de angajare este unul dintre cele mai stresante obstacole peste care trebuie sa treci in cariera. Fie ca tinzi spre un job mai bun la o companie de top sau pur si simplu iti cauti un nou loc de munca, interviul de angajare este testul suprem si, indiferent cat de multa incredere ai avea in propriile forte, tot timpul exista emotii la intalnirea fata in fata cu angajatorul.

Pentru a fi pregatit in orice situatie iti dezvaluim care sunt cele mai dificile intrebari care iti pot fi puse la interviul de angajare!
1. Spune-mi despre tine
In general, aceasta intrebare iti este adresata la debutul interviului insa fii foarte atent ce informatii iti ies pe gura. Rezuma-te sa te prezinti intr-un minut-doua si acopera studiile relevante, experienta profesionala si cursurile absolvite. Adu-ti aminte ca este o intrebare "de incalzire", asa ca pastreaza in maneca Asii.
2. Ce stii despre compania noastra
Inainte de a te duce la un interviu, informeaza-te temeinic despre profilul companiei, despre servicii, produse, reputatie, campanii, istoric. Nu lasa impresia ca ai studiat ca un maniac totul despre companie, insa nu lasa loc sa fii surprins pe picior gresit.
3. De ce vrei sa lucrezi pentru noi
Aceasta este, de departe, una dintre cele mai dificile intrebari la un interviu. Stii clar ca nu trebuie sa magulesti pe nimeni, dar nici sa pari ca picat din copac si n-ai nici cea mai vaga idee de ce ai vrea sa lucrezi la respectiva companie. Pregateste-te de dinainte si analizeaza beneficiile si avantajele unui job la acea companie. Nu uita sa mentionezi si ce poti invata dintr-un job intr-un astfel de mediu.
4. De ce sa te alegem pe tine
O alta intrebare la care trebuie sa vii cu lectia facuta este cea in care trebuie sa il convingi pe angajator ca esti cea mai buna alegere. Sub nicio forma nu incerca sa convingi cu replici de tipul "Sunt cel mai bun", "Nu veti regreta alegere!". Da exemple din performantele tale profesionale si prezinta-ti aptitudinile si interesele!
5. Cum te-ai caracteriza in cateva cuvinte
Rezuma-te la cele mai importante aptitudini ale tale, relevante pentru pozitia la care aplici.
6. De ce ai plecat de la fostul job
Sub nicio forma nu vorbi de rau despre fostul loc de munca si nu dezvalui niciun detaliu despre conflictele personale la fostul job. Explica-i ce iti aduce nou job-ul la care ai aplicat si cum crezi ca va contribui in cariera ta.