askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Ce trebuie sa stii inainte sa pleci la studii in strainatate

Ce trebuie sa stii inainte sa pleci la studii in strainatate

2/23522
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Daca iti doresti sa urmezi studii in strainatate, afla ca exista o serie de lucruri asupra carora ar trebui sa te informezi din timp, pentru a sti la ce sa te astepti. Iata-le pe cateva dintre cele mai importante!

1. Costurile studiilor in strainatate

Unul dintre cei mai importanti factori se refera la costurile studiilor in afara. Indiferent de institutia pentru care optezi, este esential sa fii la curent cu taxa de scolarizare practicata de aceasta, de existenta unor eventuale burse sau imprumuturi acordate de institutia respectiva, cat si in Romania, dar si de costurile pe care le presupune traiul intr-o alta tara.

2. Actele necesare

Acestea difera de la o institutie la alta, insa, de cele mai multe ori, dosarul tau de aplicare va trebui sa contina un CV, acte relevante pentru studiile tale anterioare (diploma de bacalaureat/licenta/masterat/doctorat, foaie matricola), cat si scrisori de recomandare.

3. Obiceiurile locului

Pentru a reusi sa te adaptezi cat mai rapid la noul mediu, ideal ar fi sa te informezi asupra obiceiurilor specifice tarii in care urmeaza sa studiezi. Daca in cele mai multe tari acestea sunt similare celor din Romania, nu uita sa te pui la curent cu obiceiurile din tari precum Japonia, China sau India.

Autor: Dana Saporan