askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Ce sa nu faci la un interviu de angajare?

Ce sa nu faci la un interviu de angajare?

4/45426
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Gasirea unui loc de munca in conditiile crizei financiare actuale poate fi o lupta tacita intre angajatori si cei care aplica pentru anumite posturi.

In aceste conditii, specialistii in resurse umane sunt atenti la fiecare detaliu, cat de mic, drept urmare cei care-si cauta un loc de munca trebuie sa fie foarte atenti.

Potrivit adevarul.ro, un prim lucru de evitat la interviurile de angajare il constituie frazele-cliseu. "Pot face fata oricarei situatii" - aparent este o fraza care suna bine, insa in realitate nu face altceva decat sa-i plictiseasca pe specialistii in HR.
Atunci cand te prezinti la un interviu de angajare trebuie sa ai lectiile invatate, sa stii datele trecute in el. Este foarte important ca atunci cand te prezinti la un interviu sa dai dovada de siguranta.

In timpul unui interviu nu incerca sa minti, sa pari ceva ce nu esti. Angajatorii stiu sa aprecieze onestitatea. De cele mai multe ori, ei cauta persoane care pot fi modelate si oameni perfecti, fara cusur.

In plus, la interviu trebuie sa aveti grija la modul in care comunicati informatiile. Incercati sa comunicati scurt si fara informatii inutile, altfel riscati sa-i plictisiti pe angajatori.

Un raspuns la o intrebare nu trebuie sa depaseasca 2 minute. Nu va duceti cu frica la interviul de angajare, incercati sa ganditi cu un adevarat agent de vanzari, produsul vandut fiind chiar dumneavoastra.

Asta nu inseamna ca trebui sa intrebati despre salariu de la inceput. Aceste aspecte se discuta dupa ce angajatorul va da de inteles ca este interesant sa va oferteze.