askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Ce calitati ar trebui sa aiba un lider

Ce calitati ar trebui sa aiba un lider

2/23577
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Nu uita ca un lider nu se desemneaza, ci se impune! Pornind de la aceasta, trebuie sa constientizezi cateva calitati de care trebuie sa tii seama pentru a putea fi un bun lider.

Un lider va fi intotdeauna perseverent

O calitate importanta este perseverenta. Un lider isi va dori ca in fiecare zi sa poata depasi scopul propus si nu va lasa nici un moment sa treaca fara sa se apropie de obiectivele sale. Trebuie sa iti calculezi timpul de-asa natura incat sa nu existe loc de intors si posibilitatea de a fi delastor.

Fii un bun indrumator

Ajuta-ti echipa si aratata-le calea cea mai buna, insa nu ii face dependenti de tine. Lasa-i sa se descurce si singuri, sa dea cu capul de perete putin, pentru a putea apoi sa se redreseze singuri folosind ce au invatat de la tine. Daca vei sta mereu in ceafa lor, nu vei face decat sa cresti niste mici roboti ascultatori.

Perfectionarea continua

Trebuie sa fii mereu in continua cautare de lucruri noi, mereu sa investesti din timpul tau pentru dezvoltarea personala. Trebuie sa nu uiti ca uneori este necesar sa investesti si bani pentru o instruire suplimentara, obligatorie uneori, pentru a putea evolua profesional.

Aduna in jurul tau oameni inteligenti

Nu te inconjura de mediocritate. Ai nevoie intotdeauna de oameni capabili, care te pot sustine si ajuta in ascensiunea ta. Nu le poti sti pe toate. Nu ai cum. Insa poti avea aproape oameni care sa te completeze si sa te consilieze atunci cand este cazul. Nimeni nu se asteapta de la tine sa te pricepi la tot, insa asteapta sa promovezi oameni capabili si competenti.

Liderii critica intotdeauna, insa stiu sa o faca constructiv

Liderul intotdeauna va critica. Trebuie insa sa stie cum sa o faca. Intotdeauna va fi greu sa primesti critici, insa daca liderul subliniaza si lucurile bune, criticile vor fi receptate si asimilate mult mai usor. Trebuie sa stii cum sa oferi sugestii clare membrilor echipei tale si sa ii ajuti sa isi imbunatateasca performantele.

Liderii pot crea alti lideri

Capacitatea de a impartasi resursele si cunostintele dobandite de-a lungul timpului este o importanta calitate a unui lider.

Cauta in site