askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Cauti fericirea? Imparte bonusul cu colegii

Cauti fericirea? Imparte bonusul cu colegii

4/45064
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Cea mai buna cale pentru a fi fericit si productiv la locul de munca este sa-ti imparti bonusul cu colegii sau sa-l donezi in scopuri caritabile.

Cel putin asa arata rezultatele unui studiu realizat in Statele Unite. Potrivit acestui studiu, angajatii care si-au impartit bonusul cu colegii sau l-au donat in scopuri caritabile au manifestat un nivel crescut de satisfactie la munca. Studiul s-a desfasurat la Fuqua School of Business din cadrul Universitatii Duke.

Cercetatorii au masurat eficienta a 11 echipe sportive din Canada si a 14 echipe de vanzari din Belgia dupa ce acestea au primit bonusuri.

In ambele cazuri a iesit in evidenta faptul ca echipele in care bonusurile erau impartite intre colegi obtineau indici de performanta mai mari decat celelalte echipe.

In cazul echipelor de vanzari din Belgia, pentru fiecare 10 dolari oferiti unui membru al echipei pentru a-i cheltui impreuna cu colegii, echipa a primit 52 de dolari din vanzari.

"Studiul a aratat faptul ca micile ajustari de bonus, orientarea acestuia de la propria persoana catre colegi, poate genera un mediu de lucru mult mai eficient", a declarat autorul studiului.