askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Cand e momentul sa iti dai demisia?

Cand e momentul sa iti dai demisia?

3/33170
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Interesul tau este sa faci tot ce-ti sta in putere pentru a-ti face jobul suportabil si chiar placut. In cazul in cazul in care niciuna dintre caracteristicile de mai sus nu ii revin actualului tau loc de munca, atunci este momentul sa reevaluezi.

Petreci prea multe ore la serviciu si iti mananca prea multe zile din viata, facandu-te sa te simti groaznic Este greu, dar lasa orice scuza deoparte si fa un plan de a-ti schimba jobul daca te regasesti in problemele de mai jos.
Relatiile
Atunci cand relatia ta cu managerul de proiect este una deloc buna si care nu se mai poate redresa, chiar si dupa mai multe incercari, este clar ca trebuie sa renunti la acest loc de munca. Mai departe nu vei avea parte decat de zile negre.
Schimbarile in viata
Situatia in care te gasesti s-a schimbat. Poate ca acum te-ai insurat sau ai un copil, iar salariul sau cerintele jobului nu iti mai satisfac nevoile financiare si nu iti ofera suficient timp liber. In acest caz este momentul sa iti cauti oportunitati mai bune, care sa iti ajute familia.
Contradictiile
Ideile tale sunt in contradictie cu cele ale firmei la care lucrezi, unele idealuri pe care le sustine corporatia sunt in contradictie cu parerile tale, iar acest lucru nu face decat sa iti strice atitudinea pozitiva si proactiva pe care ar trebui sa o ai la serviciu. Mai bine cauti un loc unde sa fii in concordanta cu angajatorul.
Nu iti mai place
In momentul in care ai inceput sa simti ca nu te mai simti bine la munca si nu mai esti la fel de entuziast de la inceput, este un semn ca incepe sfarsitul. Indiferent care sunt motivele, atunci cand nu mai ai tragere de inima sa pleci dimineata la job, e un semn ca ai nevoie de un altul.
Reputatia
Indiferent care sunt motivele si a cui e vina, daca ai facut sau ti s-au intamplat in mod repetat lucruri care ti-au stricat imaginea in firma, trebuie sa stii ca reputatia dobandita are sanse slabe sa se schimbe. Treci la alt job.
Etica fragila
Compania la care lucrezi a intrat in niste probleme care i-au patat imaginea, iar etica ei a avut de suferit. Indiferent care sunt lucrurile negative pe care le face firma, ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa fii asociat cu ea.