Asigura-te de reusita unui proiect (I)

calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Stabileste sarcinile
Stabileste o sedinta de informare in cadrul carei fiecare membru va afla despre sarcinile sale individuale, dar si sarcinile genrale, ale intregii echipe.
Asigura-te ca sedinta este facuta inainte de inceprea proiectului, pentru ca nimeni sa nu mearga mai departe cu informatii lipsa, sau neclaritati.
Vorbiti despre resursele necesare si succesiunea evenimentelor. Logica dar si temporala.
Stabileste responsabili pentru diverse parti ale proiectului si atribuiele sarcinile in functie de pregatirea fiecaruia in parte.
Plan B
Asigura-te ca exista si un plan de urgenta. Nu se stie niciodata cum poate merge prost primul plan. Asa ca ai nevoie de o varianta in plus.
Exista insa, uneori, evenimente neprevazute care pot ameninta reusita proiectului, transformand totul intr-o situatie de criza. In acel moment, soarta intregului proiect depinde, pe de o parte, de abilitatile si cunostintele managerului in ceea ce priveste comunicarea cu membrii echipei si de experienta anterioara in situatii similare si, pe de alta parte, de unitatea acestei echipe.
Iti cunosti echipa
Este vital ca inaitne de a porni la drum intr-un proiect de anvergura sa iti cunosti foarte bine toti membrii echipei tale. Nu uita ca de fiecare dintre voi depinde reusita intregului proiect si ca uneori, soarta lui poate cadea pe umerii unuia singur.
Delegare a sarcinilor se va face in functie de competentele si know-how-ul fiecarui membru al echipei de proiect.
Fii atent la felul in care va raporta fiecare si la modul in care se va asigura backup-ul in momente de indisponibilitate a persoanelor cu responsabilitati.
Implica pe fiecar membru si atribuie-le responsabilitati ce vor dura pana la finalizarea proiectului.
Nu lasa perioade in care se pot defocusa.
Monitorizeaza permanent stadiile in care se indeplinesc diversele etape si ia in calcul de fiecare data noii factori de risc. Regandeste situatia in functie de acestia si intervino imediat cum este necesar.