askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Apelez sau nu la Sistemul PCR?

Apelez sau nu la Sistemul PCR?

2/23797
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00


Inca din primul an de facultate, am fost sfatuita de unul dintre profesori sa apelez la PCR, daca vreau sa imi asigur un loc de munca inainte de a termina facultatea. Ce inseamna PCR Pile, Cunostinte si Relatii. Sa va spun un secret: nu functioneaza. Oricat de apropiata ar fi mama ta de cumnata mamei cunostintei tale, societatea competitiva in care traim nu tolereaza oamenii care nu fac treaba profesionista. Motivatia este foarte simpla: daca nu dai randament si nu faci treaba buna, nu aduci profit. Nu aduci profit, nu esti de ajutor firmei, asa ca oricat de mult ti-ai dori sa nu se intample asta, mai devreme sau mai tarziu, colaborarile se vor incheia si nu in modul cel mai placut. Ce ar trebui sa faci

Ar trebui sa-ti construiesti o imagine, sa te vezi pe tine insuti ca pe un brand care sa fie cunoscut, credibil, ce respecta standardele inalte. De asemenea, trebuie sa ai un plan de dezvoltare personala, care sa ofere o panta crescatoare carierei tale. Toate acestea suna foarte frumos in teorie, insa ce te faci cand vine vorba de practica Ai putea sa apelezi la PCR si sa vezi ce iese, sau ai putea sa apelezi la www.colegiimei.ro. Site-ul iti ofera cateva servicii care te pot ajuta sa iti faci cunoscut profilul de profesionist, sa primesti si sa oferi recomandari, fara de care cu greu iti poti confirma credibilitatea si poti intra in reteaua unor oameni care sa iti ofere sfaturi utile referitoare la traiectoria ta profesionala.

Networking-ul, este un nou fenomen care nu are nimic a face cu Comitetul de Sprijin al Pilelor, Cunostintelor si Relatiilor. Este, de fapt, serviciu contra serviciu. In felul acesta poti dobandi contacte ale unor persoane avizate in domeniul in care doresti sa accezi. Asadar, incepeti sa va construiti cariera, cautandu-va fostii colegi de serviciu. Pentru ca de cele mai multe ori, pasii marunti sunt mai siguri, incepeti aici si in timp veti putea vedea rezultatele.

ana-maria, Redactia Askmen.ro