askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Alege locatia ideala pentru afacere ta

Alege locatia ideala pentru afacere ta

2/23159
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Nimeni nu iti poate spune cu exactitate care este cea mai buna alegere cand vine vorba de locatia firmei tale. Sunt multe lucruri de care trebuie sa tii cont, plus faptul ca e foarte important aici si profilul acesteia. Daca vanzarea se face direct de la sediu, sau daca acesta iti foloseste doar pentru pregatirea serviciilor. Tipul afacerii ce va fi desfasurata si clientii carora te vei adresa vor atarna in balanta deciziei tale.

Domiciulul tau = Avantaj

Se pot reduce foarte mult costurile daca alegi varianta in care iti dirijezi afacerea din domiciulul personal. Exista internet si exista asitenta virtuala pentru aproape tot ce ai nevoie.

Nu vor mai exista cheltuielile obisnuite precum chiria, care de obicei se resimte si vei putea sa lucrezi flexibil, dupa bunul plac.

Nu iti imagina insa ca vei putea petrece mai mult timp alaturi de familie. Acasa fiind, te vei simti ca la birou, iar cand va fi de munca nu te vei putea concentra decat pe asta.

Insa vei simti avantajul faptului ca daca e nevoie de tine rapid, nu trebuie decat sa te ridici din folotoliu...

Ia in calcul viitorii clienti

Daca firma ta va lucra direct cu clientii si este nevoie ca acestia sa va viziteze des, nu alege ca lovatia firmei sa fie undeva inaccesibil. Evita cartierele rau famate sau zonele cu potential infractional.

Este foarte bine daca reusesti sa te pozitionezi in zone cat mai centrale sau cat mai aproape de puncte de reper bine intiparite deja in memoria colectiva. Este foarte usor sa ghdezi un client spunand ¬Suntem chiar la Universitate langa fantana!¬, altfel va trebui sa zici ¬apoi o iei la stanga, si dupa prima benzinarie faci dreapta si apoi prima stanga...¬. Nu e deloc ¬good for business¬.

Profita de mentalul existent

Daca iti vei deschide o noua cofetarie, incearca pe cat posibil sa cauti sa inchiriezi spatiul pe care o alta coferie tocmai il elibereaza. E foarte important ca oamenii din zona sa stie deja ca acolo este o cofetarie. Altfel va trebui ca tu sa le ¬rescrii¬ harta magazinelor. Si iti va fi mult mai greu sa incepi de la zero..

Ai nevoeiu de parcare

Daca afacerea ta este una unde clientii platesc multi bani pentru serviciile oferite, este obligatoriu sa le oferii spatii de parcare. Nu poti astepta ca un client serios sa vina in vizita, iar tu sa ii recomanzi sa parcheze unde gaseste, daca gaseste.

Vad inseamna vanzare

Depinde mult si tipul afacerii, insa daca ai nevoie de vanzare catre mase de oameni, nu uita ca ai nevoie de un loc care sa aiba vad. El trebuie sa fie aproape de fluxul de potentiali clienti. Asa te vei scuti de stresul intrebarii ¬Cum pot aduce clienti¬