askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Afla cum sa iti faci economii pe 2010

Afla cum sa iti faci economii pe 2010

2/23617
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Cand stai sa te gandesti la binefacerile unui an nou, te gandesti la un inceput fresh si la anul care ti se asterne in fata. Ceea ce nu realizezi inca este ca in acest an poti chiar face economii.

Renunta la fumat

Fumatul nu numai ca te va ucide( de fapt asta te atentioneaza si pe pachetul de tigari), dar iti va subtia considerabil portofelul. Fumatorii se folosesc de costul prea mare al tigarilor pentru a se lasa de acest obicei prost. Poti economisi in medie pana la 8000 de lei pe an. Renuntand la fumat poti spune adio hainelor imbibate cu miros de tutun, dintilor galbeni, ridurilor aparute timpurii.

Asadar pui bani deoparte (destul de multi) si in plus de asta iti imbunatatesti aspectul fizic.

Fa miscare regulat

In medie, americanii cheltuie anual 3500 de lei pentru sanatate, conform unui studiu facut de Asociatia Nationala a Sanatatii. Majoritatea acestor bani cheltuiti sunt rezultatul alegerii stilului de viata. Miscarea aduce imbunatatiri majore. Daca oamenii ar manca corect si ar face miscare de cel putin 3 ori pe saptamana, 20 de minute, costurile pentru medicamente s-ar reduce cu 30%.

Mananca sanatos

O dieta sanatoasa este mai economica decat una de tip fast-food. Este un mit absolut cand se spune ca mancatul sanatos este mai scump. Spre exemplu, o punga de chipsuri pleaca de la 3 lei si sunt extrem de nesanatosi. De aceiasi bani ai putea sa cumperi 1 kg de cartofi, care contin vitamine si fibre. Daca iti vei face cumparaturile in plin sezonul legumelor si fructelor, le vei gasi la preturi mult mai mici.

Construieste-ti un fond de urgenta

Nimic nu alunga stresul mai tare fata de starea financiara, decat situatiile in care ai o rezerva de bani. Cand iei salariul spre exemplu, nu trebuie sa stai in bani pana ii termini, depune o suma cat de mica, lunara fie intr-un cont fie intr-un anumit loc din casa. Asta sa fie rezolvarea ta pentru situatiile de urgenta.

Cauta in site