askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Adio Internet Explorer 6

Adio Internet Explorer 6

2/23163
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Mentioneaza numele de Internet Explorer 6 in fata unui dezvoltator de web si o sa vezi cum vei reusi in cateva secunde sa il enervezi la culme. Iti va putea vorbi ore in sir de ce uraste IE6 si de ce nu ar trebui sa mai existe. Asa ca nu este deloc o surpriza anuntul Microsoft, realizatorul celebrului OS Windows, care ne explica disparitia browserului IE6. Se ofera informatii si explicatii pentru ca utilizatorii sai sa treaca la variante mai noi.

Tot Microsoft explica cum aceasta varianta este nesigura, oferind persoanelor rau intentionate, diferite gauri de securitate, utilizatorii acesteia devenind astfel foarte expusi si vulnerabili.

Statistic, la nivel global, aproximativ 12% dintre utilizatorii de internet inca mai folosesc aceasta varianta de Internet Explorer. Primele doua locuri sunt ocupate de China si Coreea de Sud, cu procente de peste 30, respectiv 20%.

Pentru a putea informa si raspunde tuturor nedumeririlor, Microsoft a pus la dispozitie site-ul www.ie6countdown.com. Aici se pot vedea statistici despre Internet Explorer 6 declinate pe fiecare tara sau poti afla cum sa nu te expui riscurilor de pe internet.

De ce nu trebuie sa mai utilizam IE 6:

-IE6 are o vechime de peste 8 ani si gigantul Microsoft a hotarat ca este momentul sa nu mai ofere suport pentru aceasta versiune
-Securitatea este minima comparativ cu versiunile IE7 sau IE8
-Incompatibilitatea cu noile standarde HTML5 si CSS3
-Probleme de executie sau chiar blocare in momentul executiei scripturilor de tip jQuery
-Browserele Google Chrome, Mozila Firefox, Safari au remediat de mult aceste probleme si prezinta versiuni avansate
-IE6 reduce posibilitatile de design pentru website-uri

IE6 a avut parte chiar si de o festivitate funerara tinuta de Aten Design Group, din Denver. Cei de la Microdoft au trimis flori, deoarece nu au putut ajunge.