askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Actiuni Facebook: Da sau ba?

Actiuni Facebook: Da sau ba?

2/23161
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Vestea circula repede si dupa cum probabil deja stiti, exista zvonuri ca din 2012 Facebook va intra la bursa. Nu trebuie insa sa ne ingramadim ca la o noua oferta fara precendent.

Doar pentru ca am auzit de Facebook si pentru ca este parte din viata noastra, nu inseamna ca stim ceva despre afacerea Facebook. Stiu ca iti mananca timp si fara sa vrei te-ai ataasat de aceasta retea sociala, insa decizia de a cumpara actiuni trebuie gandita cu atentie.

In primul rand nu trebui sa ne aruncam cu capul inainte si sa platim oricat. Pretul trebuie sa fie unul corect si sa reflecte adevarata forta a companiei si potentialul de castig.

Bineinteles, faptul ca poti cumpara actiuni la cea mai cool companie existenta, te poate face sa platesti mai mult decat ar trebui pentru o actiune.

Si, nu uita ca, cel mai important pentru tine este ca o companie sa faca bani, nu sa fie vedeta.

Daca vrei sa investesti bani in Facebook, fa-o cu sume de care esti sigur ca nu vei avea nevoie 10 ani de acum incolo!

Va fi Facebook profitabila in viitor

Daca credeai ca Facebook nu castiga bani, te inseli. Este gratuti sa devii membru si sa poti posta fotografii din concedii, insa daca vrei sa iti faci reclama, asta implica ceva banuti pentru Mark.

O estimare a sumelor obtinute din publicitate de catre Facebook este undeva intre 500 milioane de doalari in anul 2009 si foarte aproape de 1 bilion de dolari in 2010.

Este o estimare pentru ca datele inca nu sunt publice, dar deja iti poti da seama de nivelul afacerii Facebook.

Dar nu trebuie sa pierdem din vedere si ca aceasta este momentul in care facebook pare aproape de varful curbei. Ca sa aduca profit pe termen lung, reteaua sociala nu trebuie sa piarda interesul utilizatorilor sai si sa aduca in continuare altii noi. Si cu totii sa dea multe click-uri pe acele reclama rectangula mici din dreapta paginii...

Ar mai fi cateva intrebari pe care sa ti le pui despre potentialul de castig al Facebook:

Este oare ideea de retea sociala de interes pentru moment sau si pe termen lung. Se vor dezvolta ele si mai mult Sau sunt un trend ce odata consum va pierde interesul oamenii in cativa ani.

Va gasi Facebook si alte resurse de autosustinere De exemplu jocurile Farmville sau Mafia Wars.

Va schimba calmarea starii economice dezvoltarea Facebook Va mai fi popular Sau odata cu dezvoltarea economica oamenii se vor indrepta catre altceva

Acestea sunt cateva intrebari pe care ar trebui sa ti le pui si, eventual, apoi sa le discuti cu un specialist in investitii.