Accepti o micsorare de salariu?

7/7652
label Bussines autorenew 13 Aug 2015, 00:00
Seful te cheama in biroul sau si iti propune o micsorare de salariu in schimbul pastrarii job-ului. Esti surprins Nu ar trebui sa fii. Din moment ce criza financiara inca nu s-a incheiat din ce in ce mai multe companii recurg la astfel de strategii pentru a reduce costurile. Daca tu ca angajat accepti situatia, depinde de nevoile tale. Iata 3 motive pro si 3 motive contra pentru acceptarea micsorarii salariului.

Pro micsorarea salariului

Iti pastrezi job-ul

Cel mai evident avantaj al acceptarii propunerii de micsorare a salariului este ca iti pastrezi slujba. Mia bine sa ti se ia 10% din salariu decat sa ti se ia tot, mai ales daca esti fericit cu locul de munca pe care il ai. In afara de asta, sansele de a gasi o oferta mai buna in momentul de fata sunt destul de slabe. Cel mai probabil vei termina ingrosand randurile somerilor daca iti vei da demisia.

Compania iti va fi recunoscatoare

Acceptand micsorarea salariului este cea mai buna metoda de a-ti demonstra loialitatea fata de companie. Acceptand oferta, ii vei face sefului tau o mare favoare, pe care ti-o va returna in momentul in care criza financiara se va incheia.

Iti ajuti colegii sa ramana angajati

Balansandu-ti propriile nevoi cu cele ale oamenilor din jurul tau nu este niciodata prea usor, dar este important in climatul economic prezent sa vezi in ce masura deciziile tale ii afecteaza pe ceilalti. Acceptand micsorarea salariului vei usura angajatorului tau sa mentina angajati prietenii si colegii tai.

Motive contra micsorarii salariului

Oferta nu se potriveste nevoilor tale financiare

Reducerea salariului te afecteaza in mod direct pe tine si pe cei apropiati. Din aceasta cauza este crucial sa iti revizuiestibugetul cu grija, inainte sa accepti micsorarea salariala. Poti sa iti dai demisia, sau sa accepti propunerea sefului in timp ce iti cauti o alta slujba.

Statutul tau profesional este degradat

Un lucru de luat in considerare inainte de a lua o decizie importanta este cat de mult iti afecteaza planurile carierei pe termen lung. Reducerea salariului este considerata o demotivare, ceea ce inseamna ca meritele tale profesionale vor avea de suferit.

S-ar putea sa nu mai fi platit la fel niciodata

Deoarece salariul avut inainte este un factor important in momentul in care iti negociezi salariul cel nou, nu cred ca este foarte ok sa accepti micsorarea salariului. Gandeste-te cum iti afecteaza aceasta decizie planurile viitoare, de asemenea, nu uita ca va fi nevoie de ceva vreme pana sa isi revina compania.

Indiferent de decizia pe care o iei in legatura cu micsorarea salariului, nu lasa ca aceasta sa iti afecteze calitatea muncii, sau sa te faca mai acru. Altfel, se va duce pe apa sambetei orice intentie buna pe care ai avut-o cand ai acceptat oferta. Daca alegi sa iti dai demisia, nu iti inchide orice usa. Parasind compania din cauze materiale este de inteles, dar daca o faci intr-o maniera lipsita de respect nu mai e de inteles. Nu uita ca reputatia ta e mai presus de orice salariu.