8 lucruri de evitat in CV
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Atunci cand esti in cautarea unui job tinzi sa mentionezi TOT in CV. Cu toate acestea, exista lucruri care nu merita spuse in CV pentru ca nu vor face altceva decat sa ridice semne de intrebare asupra activitatii tale profesionale precedente si personalitatii tale.
Pentru a nu face gafe, iata 8 lucruri la care sa renunti in CV!
1. Obiectivul
Da, stim ca majoritatea site-urilor de joburi au un camp pentru a mentiona obiectivul tau in cariera, insa, daca nu iti este ceruta o scrisoare de intentie, atunci nu este necesara mentionarea obiectivului.
2. Joburile pe termen scurt
Ai lucrat 2 luni intr-o companie, alte 3 in alta Nu este o idee tocmai buna sa mentionezi in CV aceste joburi temporare. Ele vor fi un semnal de alarma pentru viitorul angajator, care se va intreba daca ai fost concediat, daca nu ai facut fata sarcinilor sau nu te-ai acomodat cu ceilalti colegi. Plus de asta, o experienta de cateva luni intr-o companie nu arata cine stie ce realizari.
Exceptie fac joburile destinate pentru termen scurt, bazate in special pe proiecte (ex. o campanie politica, o campanie publicitara). In acest caz, poti mentiona aceste joburi temporare fara probleme.
3. Structura simpla
Angajatorii detesta sa citeasca randuri intregi de povestiri despre joburile anterioare sau backgroundul educational. Daca nu vrei sa folosesti modelul european de CV, atunci tine minte ca structura CV-ului trebuie sa fie cat mai schematica, clara si organizata cronologic.
4. Fotografia din CV
Daca nu aplici pentru un job de model sau actor, atunci o fotografie "casual" nu are ce cauta in CV-ul tau. Este de preferat sa atasezi o fotografie simpla, tip buletin.
5. Design-ul CV-ului
Angajatorii spun ca, atunci cand primesc un CV cu un design special, colorat, se ridica semne de intrebare cu privire la realizarile si aptitudinile candidatului, sugerand ca acesta ar vrea sa atraga atentia prin imagine, mai mult decat prin aptitudinile profesionale.
6. Descrierile subiective
CV-ul trebuie sa prezinte clar aptitudinile, experienta si realizarile tale. Nu este locul unde sa-ti aduci elogii si aprecieri subiective. "Un lider desavarsit", "spirit inovator" sunt doar doua dintre lucrurile care nu trebuie sa apara intr-un CV bine gandit.
7. Ce scoli ai terminat
Daca nu mai ai 18-20 de ani, nu are niciun sens sa mai mentionezi ce scoala generala ai terminat, cu ce medie si unde ai absolvit liceul. Limiteaza-te la realizarile din mediul academic: licenta, masterat, doctorat, burse in strainatate.
8. Nu mentiona salariul
Nu este deloc indicat sa mentionezi salariul pe care il primeal la unul dintre joburile anterioare. Cei care fac acest lucru in CV sunt considerati naivi si scad increderea in ochii angajatorului.
Noutati