askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  6 lucruri pe care sa nu i le spui sefului

6 lucruri pe care sa nu i le spui sefului

2/23601
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Oricine are un sef. Chiar daca lucrezi pentru tine, tot esti in serviciul clientului. Foarte important pentru mentinerea slujbei este sa nu ii arati niciodata sefului ca urasti ceea ce faci.

Chiar daca ti se par chestii puerile, crede-ma ca cele de mai jos au fost auzite la locul de munca. Sa nu spui niciodata sefului urmatoarele:
¬Asta nu intra in atributiile mele¬
Stii ceva Multi sefi considera ca jobul tau este sa faci ceea ce iti cer ei sa faci. Prin urmare, chiar daca ti se cere sa faci ceva care intr-adevar nu e treaba ta, incearca sa nu ii raspunzi in maniera de mai sus. Daca tu consideri ca este o idee proasta sa faci ceea ce ti-a cerut, incearca sa ii explici de ce si sa ii sugerezi ca ar putea fi mai bine facuta de altcineva. S-ar putea sa functioneze, dar asta in functie de sef.

In orice caz, aminteste-ti ca facand ceea ce ti se cere, chiar daca nu iti intra in atributii, este de bine.
¬Nu e problema mea¬
Cand o persoana spune cu nonsalanta ¬Nu e problema mea¬, inseamna ca nu-i pasa. In loc sa spui asta, mai bine taci. La urma urmei, o problema iscata la birou este problema tuturor.
"Nu este vina mea"
Inca patru cuvinte care trebuie evitate. Natura umana este ciudata. Aclamand ca nu suntem noi vinovati intr-o anumita problema, cei din jur vor incepe sa te suspecteze. Pana la urma care e problema Ceva nu merge cum trebuie si trebuie reparat, nu sa gasim cine este vinovatul.
¬Un singur lucru pot face o data¬
Daca te plangi ca esti suprasolicitat, asta nu-l va face pe sef sa-i fie mila de tine. In loc sa faca asta, se va gandi ca nu esti suficient de bun pentru slujba pe care o ai sau nu meriti slujba pe care o ai. Toata lumea se simte presata in perioada asta si suprasolicitata.

¬Asta nu poate fi facut¬
Spunandu-i sefului ca ceva nu poate fi facut, este ca si cum i-ai flutura in fata ochilor un steag rosu. Chiar daca ti-a sugerat ceva care nu poate fi realizat, spunandu-i asta e ca si cum ai spune: "Sunt incapabil, sunt ineficient¬

In loc sa faci asa ceva, mai bine ai face pe detectivul: "De ce imi cere seful sa fac asta Care este scopul pe care-l urmareste".

Cauta o alta cale sa rezolvi problema sau sa atingi telul propus. Asta e ceea ce vrea cu adevarat superiorul tau.

¬Slujba asta e foarte usoara! Orice poate sa o faca!¬

Ceea ce vrei sa spui cu adevarat este ca tu esti atat de inteligent incat reusesti sa iti faci munca simpla. Din pacate, poate fi altfel inteles: ¬Munca asta e stupida!¬ Sefilor nu le place sa spui sau sa sugerezi ca munca pe care o faci este stupida si nici ca este plictisitoare. Daca un task este simplu de realizat, bucura-te si fa-l cat mai repede posibil. Chiar si munca stupida trebuie facuta.

De retinut: cand ai dubii, tacerea chiar e de aur.