askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  6 Lucruri de facut in prima saptamana la noul job

6 Lucruri de facut in prima saptamana la noul job

3/33543
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Ai trecut cu brio de interviul de angajare, ai fost sunat si esti deja in primele zile la noul tau serviciu. Poti face cateva lucruri in prima sau primele doua saptamani pentru a te integra in colectiv si a castiga simpatia noilor tai colegi, iar asta fara sa fii neaparat cel mai carismatic barbat de pe planeta. Prima impresie conteaza intotdeauna, iar tu trebuie sa iti faci o imagine pozitiva si realista in noul grup.

Sfaturile de mai jos sunt valabile si pentru atunci cand schimbi doar departamentul sau functia in firma in care ai lucrat si pana acum.
Resursele companiei
Cu cat inveti mai repede unde se afla si cum poti folosi mai bine resursele companiei, cu atat te vei descurca mai usor. Invata unde sunt lucrurile de care ai nevoie: faxul, secretariatul, departamentul IT, cu cine trebuie sa vorbesti cand ceva nu functioneaza.
Gaseste un mentor
Este ideal sa ai pe langa tine o persoana care sa aiba timp de tine si sa-ti arate exact cum se foloseste ceva sau cum functioneaza un soft special folosit de firma. Daca te apuci sa le dai de cap singur, mai mult ai de pierdut.
Invata nume
Noteaza-ti si invata numele oamenilor cu care va trebui sa interactionezi cand folosesti resursele firmei. Cel mai probabil va trebui sa zambesti larg si sa intinzi mana incercand sa-i cunosti singur pe acesti oameni, sunt slabe sansele ca cineva sa te duca de mana la ei.
Fa ceva sa mearga
Chiar daca este un lucru mic, pune mana si rezolva un task sau vino cu o initiativa, supervizorul tau va aprecia acest lucru. Asta daca nu ti-a dat deja ceva cu care sa te lupti.
Partea cu imbracatul
Imbracat prea neatent nu vei fi luat foarte in serios, iar daca exagerezi cu atentia vei trece drept un tip care nu prea intelege cum merge treaba. Tempereaza-te in primele zile, pana cand observi ce poarta cei mai bine imbracati oameni din companie si aliniaza-te la nivelul lor.
Pauza de masa
Nu rade, este cea mai importanta parte a zilei cand vine vorba de integrarea in colectiv. Pauza de masa iti usureaza procesul de a-ti cunoaste mai bine colegii intr-un cadru informal, in timpul liber. Aceste relatii consolidate te ajuta apoi la birou.