askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  5 ponturi pentru a avansa in cariera

5 ponturi pentru a avansa in cariera

2/23524
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
In prezent, nu te mai poti baza decat pe tine pentru a reusi sa ajungi acolo unde ti-ai propus pe plan profesional. Daca urmaresti sa avansezi in cariera, dar jobul actual nu iti ofera oportunitatile necesare, iata 5 ponturi menite sa te ajute sa progresezi!

1. Discuta cu superiorul tau

Primul pas pentru a avansa in cariera este acela de a initia o discutie cu seful tau direct. Spune-i despre telurile tale profesionale si intreaba-l daca aspiratiile tale s-ar putea plia pe scopurile companiei.

2. Asuma-ti mai multe responsabilitati

In departamentul tau sau in interiorul altuia, ofera-te voluntar sa iei sarcini suplimentare. Pe langa faptul ca aceasta miscare te va pune intr-o lumina favorabila si iti va deschide calea catre promovare, iti va permite sa acumulezi o multime de cunostinte utile.

3. Invata sa te promovezi

Pentru a-ti atinge scopurile profesionale, este important sa inveti si sa iti vinzi imaginea. In momentul in care duci la bun sfarsit o sarcina complexa si dificila, asigura-te ca realizarea ta ajunge si la urechile superiorilor tai.

4. Mareste-ti cercul de cunostinte

Un numar ridicat de cunostinte se traduce prin posibilitatea de a accede la mai multe oportunitati profesionale care sa te ajute sa avansezi in cariera. De aceea, nu ezita sa faci voluntariat, sa te implici in diverse organizatii profesionale, sa mergi la cat mai multe conferinte, etc.

5. Ai grija de reputatia ta

Reputatia pe care o construiesti in mediul profesional poate fi cel mai mare atu al tau sau dimpotriva! De aceea, asigura-te ca oamenii din jurul tau sunt la curent cu abilitatile tale si ca te considera o persoana capabila, cooperanta, pe care se pot baza. Atentie si la tinuta pe care o adopti in mediul business!

[[Sursa foto: Dreamstime]]

Autor: Dana Saporan