4 sfaturi utile pentru a eficientiza o afacere
calendar_month 28 Mar 2023, 00:00
Administrarea unei afaceri mici nu este pentru cei slabi de inimă. Între depunerea declarațiilor fiscale, angajarea personalului, gestionarea relațiilor cu clienții și producție, este suficient pentru a obosi și cea mai harnică persoană. Din fericire, există câteva modalități de a face mai ușoară administrarea unei mici afaceri.
1. Delegați lucrurile mărunte
Există un număr finit de ore într-o zi, iar cei mai mulți proprietari de afaceri mici se luptă cu delegarea, deoarece ei sunt obișnuiți să facă totul. Chiar dacă acești proprietari de afaceri deleagă, ei microgestionează sarcinile, înfrângând cu totul scopul delegării.
Pentru a îți conduce afacerea mai eficient, trebuie să înveți să delegi sarcini. Alocă-ți timp pentru a cunoaște punctele forte și slabe ale angajaților, astfel încât să poți delega mai eficient. În cele din urmă, trebuie să ai încredere în echipa ta pentru a-și îndeplini rolurile. Delegarea responsabilizează echipa și îi poate ajuta să se implice mai mult în succesul afacerii.
2. Automatizarea proceselor și a fluxurilor de lucru
Întreprinderile mici sunt adesea împotmolite în sarcini repetitive. Probabil că puteți automatiza multe dintre sarcinile frecvente sau puteți eficientiza consumul. În special în cazul energiei, o firmă ce folosește panouri solare poate salva costuri considerabile. Multe întreprinderi mici se tem de automatizare din cauza cheltuielilor inițiale sau a efectului acesteia asupra locurilor de muncă ale angajaților.
Cu toate acestea, automatizarea etapelor repetitive din procesul de vânzări, producție sau distribuție vă poate crește profitul și vă poate elibera angajații pentru a lucra la alte sarcini mai importante.
Un domeniu al micilor afaceri care poate fi automatizat cu ușurință este marketingul digital. De exemplu, un tool de marketing digital folosește conținut pentru a atrage clienți potențiali prin e-mail, urmat de e-mailuri automate de tip drip, retargeting bazat pe acțiuni și PR outreach pentru mai multă vizibilitate. Singurul pas manual este crearea conținutului, restul este automatizat.
3. Consolidați sarcinile și concentrarea
Este dovedit științific faptul că sunteți mai productiv atunci când vă concentrați, pentru o perioadă îndelungată, asupra finalizării unei singure sarcini, în locul mai multor activități și sarcini care vă distrag atenția. O modalitate ușoară pentru proprietarii de afaceri mici de a realiza această strategie este consolidarea, sau gruparea pe loturi, a sarcinilor care necesită procese similare.
De exemplu, luați în considerare blocarea primei părți a dimineții pentru a lucra în întregime la corespondența de e-mail pentru ziua respectivă. Ar putea fi vorba de e-mailuri de vânzări, de follow-up, de mesaje de relații cu clienții, de resurse umane sau de orice alte firme de comunicare departamentale. În loc să vă ocupați de e-mailurile de vânzări dimineața și de serviciile pentru clienți mai târziu în cursul zilei, dacă lucrați la toate sarcinile de e-mail dintr-o dată veți economisi timp.
4. Schimbarea e binevenită
Blazarea la locul de muncă este un aspect tot mai întâlnit în zilele noastre. Acest lucru poate fi deosebit de periculos dacă vine de la management înspre subordonați. În calitate de proprietar de afacere, reprezentați cea mai veritabilă formă a culturii companiei dvs. Dacă nu sunteți dispus să vă schimbați procesele, ideile, produsele, marketingul sau orice alt aspect al afacerii, atunci nu vă puteți aștepta ca angajații să întâmpine cu bucurie schimbările.
A fi dispus să faci schimbări este o necesitate în lumea businessului. Afacerile stagnante vor cădea în nișa lor, atunci când vor fi provocate de alte companii, de tendințele economice sau de schimbările în cererile consumatorilor. Analiștii de business spun că cel mai mare sfat pentru eficiența micilor afaceri este să fie pregătite pentru schimbare, astfel încât, atunci când aceasta vine, să se poată adapta din mers.
Conducerea cu succes a unei afaceri mici necesită mult timp, energie, bani și alte resurse. Dacă doriți să vă creșteți șansele de succes, concentrați-vă pe a fi cât mai eficient posibil. Puteți îmbunătăți productivitatea delegând, rămânând motivat, utilizând instrumente, automatizând procesele și implementând într-un mod pozitiv schimbările.
Sursă foto: Unsplash
Noutati