askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  4 Semne ca trebuie sa renunti

4 Semne ca trebuie sa renunti

2/23799
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00


Asadar, esti deja de ceva vreme la acest loc de munca, sau poate ca esti doar de cateva luni, dar deja ai dubii in ceea ce priveste viitorul tau. Nu este usor cand incepi sa te gandesti la astfel de lucruri, deoarece iti poti pierde concentrarea si asta te poate afecta.

Pentru multi dintre noi este greu de luat o hotarare pentru a putea merge mai departe. Cu toate acestea, daca iti pui problema viitorului s-ar putea sa iti fie mai usor sa iei hotararea potrivita. Bineinteles ca exista si oameni multumiti de pozitia lor curenta - poate putin prea multumiti - si pe care inertia nu ii lasa sa isi dea seama ce se intampla.

Daca vrei sa te misti repede in cariera, este foarte important sa stii cand este momentul sa renunti la postul actual. Iata mai jos cateva elemente pe care sa le ai in vedere.

1- O oportunitate de avansare nu mai este valabila
Credeti sau nu, sa primesti un birou nou sau un alt calculator nu inseamna ca ai fost promovat sau esti la un pas de promovare. Iata doua modele de blocare a unei oportunitati de avansare:

Seful tau da acel post altcuiva, cu toate ca te-a pregatit pentru el. Daca ai fost facut sa crezi ca acel post va fi al tau si apoi i s-a dat altcuiva, cred ca este momentul sa-ti cauti un nou job. Dar inainte de a lua o hotarare poate pripita, incercati sa aflati o explicatie. Poate ca seful dumneavoastra are o explicatie logica pentru aceasta mutare, care poate fi chiar un post mai bun ce il are pentru dumneavoastra.

Ai ajuns intr-o fundatura
In orice gradina, sunt lucruri care cresc si altele care mor. Daca toate posturile bune sunt blocate si nu exista nicio sansa de alt post, este bine sa pleci mai devreme decat mai tarziu.

2- Esti pus intr-o postura neplacuta

Daca esti pus sa faci o munca mai de jos fata decea pe care o faceai, inseamna ca s-a intamplat ceva cu tine sau se restructureaza compania. Bineinteles ca, daca esti unul din cei fideli din companie, esti pus sa faci o munca pe care nu o accepta nimeni sau pe care altii nu o fac asa bine.

Afla exact care este rolul tau in cadrul comaniei. Intreaba-te daca nu cumva esti unul din cei buni. Este salariul tau in conformitate cu programul si cu munca pe care o depui Este bine sa stii exact care sunt planurile pe care seful tau le are cu tine, asta daca are vreunul. Daca vezi anumite riduri unde nu ar trebui sa fie, se poate ca postul tau sa fie in pericol.

Oricare ar fi, afla ce iti pregateste seful. Discuta cu el si daca nu iti place ce auzi sau ce vezi, te vei gandi serios la un nou job.

Sa vorbesti despre aceste preocupari nu are de ce sa te afecteze in cariera, atata timp cat este clar pentru tine ce intentii ai. Daca seful tau este multumit de munca pe care o depui, cred ca nu are de ce sa scape de tine, dar asta atat timp cat nu comentati.

3- Dispare increderea
De cate ori vi s-a promis o marire de salariu sau un bonus, pentru ca apoi discutia sa fie uitata De cate ori seful v-a promis diverse si nu s-a tinut de niciuna dintre ele

Daca te afli intr-o situatie de genul celei descrise mai sus, vocifereaza si afla ce are seful tau de spus. Increderea este ca un contract nesemnat, si o violare a celor promise inseamna in mod normal o ruptura datorata lipsei de seriozitate a angajatorului.

Daca seful tau iti spune sau iti da de inteles ca nu mai este de actualitate ce ati discutat cu ceva timp in urma, fa-ti bagajul si pleaca. De ce sa suporti comportamentele astea nesanatoase Pleci si in urma ta potopul...de ce sa te mai intereseze in momentul in care un sef demonstreaza ca nu are cuvant Nu te lasa niciodata prins de aceleasi promisiuni...daca el spune "data viitoare", spui si tu, simplu, "Nu, multumesc!"

4- Seful tau pleaca din companie
Este ceva ce nu stii Daca vezi capitanul abandonand nava, este timpul sa o faci si tu. Sigur se va intampla ceva rau. Incerca sa faci tot posibilul pentru a intra in detalii cu el sau ea inainte de plecare. Daca a fost fortat sa demisioneze, te poti linisti; dar daca pleaca de bunavoie ai o problema.

Plec sau nu

Sa stim cand trebuie sa plecam si cand sa ramanem este un talent de care avem nevoie. Sunt momente cand daca pleci rapid este bine pentru cariera ta. Este bine si pentru psihic. Un nou loc de munca iti da o oarecare incredere si energie. Va amintiti cum a fost prima oara Ramai mereu atent la ce se intampla in jurul tau si vezi daca este cazul sa ramai sau sa pleci.

Mihai Popescu, Editor Askmen.ro