askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  4 motive sa te imprietenesti cu seful pe Facebook

4 motive sa te imprietenesti cu seful pe Facebook

2/23500
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Iata o intrebare cu raspuns delicat, care va depinde de mai multi factori: relatia cu seful, felul locului de munca, atitudinea sefului si disponiblitatea ta in general. Oricum, inainte sa iei aceasta decizie, poate ar fi bine sa stergi toate pozele compromitatoare de pe profilul tau, dar si detaliile care implica o alta colaborare sau care te asociaza cu persoane dubioase si ar dauna imaginii tale.

1. Devii parte a echipei

Exista companii care fac din prezenta de Facebook o parte a strategiei corporatiste. Aceste companii vor pune mai multa valoare pe angajatii care contribuie la pagina de Facebook. In acest caz, chiar se asteapta de la tine sa fii prieten cu colegii de munca, inclusiv cu seful.

In loc sa fii intimidat de aceasta cerere, gandeste-te la ea la ca o oportunitate sa te remarci si sa intri in echipa colegilor.

2. Recrutarea

Exista companii care isi cauta si recruteaza potentiali angajati prin Facebook. Cautarea se face si prin prieteni si prin prietenii prietenilor, deci este benefic sa ai seful ca prieten pentru ca nu stii ce persoane influente din cercul lui vor ajunge astfel la tine.

3. Iti cunosti seful mai bine

Locul de munca nu iti permite intotdeauna sa cunosti persoanele cu care lucrezi. Devenind prieten cu seful pe Facebook poate scoate la iveala anumite interese comune, lucru care duce la discutii si oportunitati deosebite. Poti profita astfel de pozele cu seful tau la pescuit ca sa-l inviti la o partida de pescuit si sa te apropii astfel de el, acesta fiind doar un exemplu.

4. Iti demonstrezi calitatile nebanuite

Poate ca la locul de munca nu ai capacitatea, timpul sau oportunitatile de a-ti dezvalui adevarata personalitate si toate calitatile nebanuite, asa ca poti lasa profilul tau de Facebook sa ia cuvantul. S-ar putea sa-ti uimesti seful cand va vedea ca te implici in actiuni umanitare sau ecologice si sa cresti in ochii lui. De asmenea, viata ta de pe Facebook s-ar putea sa-i dea idei sefului tau despre posturi mai bune, in alte domenii, in care te potrivesti mai bine decat in cel actual.