askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  4 greseli care-ti afecteaza productivitatea

4 greseli care-ti afecteaza productivitatea

2/23490
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Uneori, diverse obiceiuri sau tabieturi ne afecteaza productivitatea si ne fac sa pierdem timp si energie, chiar daca avem impresia, pe moment, ca ne relaxeaza sau ne ajuta intr-un fel. Iata cateva greseli de care nu esti constient ca iti pot afecta productivitatea.
1. Reduci orele de somn
Daca ai nevoie de o ora sau doua in plus pentru diverse treburi, reducerea orelor de somn ti se pare cea mai usoara varianta, insa nu e asa. Nici un guru dintre cei care vorbesc despre productivitate nu-ti va zice vreodata sa te trezesti cu o ora mai devreme pentru a obtine timp in plus pentru altele.

Din contra, lipsa de odihna va duce la scaderea productivitatii si cresterea oboselii si agitatiei.
2. Esti multi-tasking
Te-ai obisnuit sa faci mai multe lucruri deodata, dar nici unul bun si ai impresia ca economisesti timp. Daca vei combina realizarea unor lucruri care iti cer abilitati fizice cu alte sarcini care te consuma intelectual, risti sa te stresezi concentrandu-te pe rand catre fiecare si nereusind sa duci nimic bun la capat.

Mai mult decat atat, risti sa pierzi mai mult timp incercand sa repari sau sa refaci o treaba prost facuta.
3. Mananci la birou
Cand esti ocupat, ai tendinta sa sari peste pauza de pranz si sa iti continui munca, muscand absent dintr-un sandvis. Desi poti economisi ceva timp astfel, nu te sfatuim sa transformi aceasta exceptie intr-un obicei.

Pauzele de pranz au si ele scopul lor: te ajuta sa te detasezi, sa te relaxezi si sa dai o pauza creierului pentru a relua munca mai in forta dupa aceea.
4. Iti verifici des emailul
Daca jobul tau nu se concentreaza exclusiv pe raspunsul la emailuri, atunci nu ai de ce sa abuzezi de mail si nici sa-ti instalezi un program care sa te anunte automat cand primesti emailuri noi. Fixeaza o perioada maxima la care ar trebui sa mai verifici emailul si respect-o.

Acelasi lucru e valabil pentru messenger si Facebook. Daca stii ca ai mult de munca, evita sa le deschizi pana nu stii ca ai terminat partea mai grea a muncii.