askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  3 ponturi pentru a-ti organiza biroul de acasa

3 ponturi pentru a-ti organiza biroul de acasa

2/23508
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Fie ca esti freelancer, inca la facultate sau muncesti in plus de acasa, un birou in care sa iti desfasori activitatea nu ar trebui sa lipseasca din locuinta ta. Cum ii faci loc atunci cand spatiul te constrange, dar si cum il poti mentine organizat, descopera in continuare!

1. Mobila potrivita

Inainte de toate, spatiul tau de lucru ar trebui sa cuprinda piese de mobilier adecvate: pe langa biroul propriu-zis, adauga cateva dulapuri, dar si echipamentul necesar (laptop, imprimanta, scanner etc.). Acestea te vor ajuta sa mentii o anumita coerenta si organizare.

2. Zone de activitate

Pentru a-ti optimiza spatiul si a-l organiza cat mai eficient, il poti imparti pe zone de activitate:
 • zona de lucru, cu biroul si toate obiectele pe care le folosesti frecvent, de tipul laptopului;
 • zona de ajutor, care include materialele de tipul documentelor si manualelor care iti usureaza munca
 • zona de aprovizionare, de unde iti refaci stocul de hartie, instrumente de scris si alte obiecte necesare de acelasi fel.


 • 3. Utilul si placutul

  Pentru ca pe biroul tau de acasa sa nu se adune stive de lucruri nefolositoare, asigura-te ca nu imbini utilul cu placutul. Pe de-o parte, spatiul de lucru ar trebui folosit doar in acest sens, iar, pe de alta parte, nu ar trebui sa permita acumularea de obiecte personale, cum ar fi facturi ori cataloage de produse ce pot fi plasate din intamplare.

  Tine cont de faptul ca obiectele nepoftite nu doar iti vor ocupa spatiul de lucru in mod inutil, ci te vor si distrage de la munca propriu-zisa. Asadar, ideal ar fi sa le gasesti un spatiu de depozitare sau, pe cele de care nu te vei folosi niciodata, sa le arunci imediat.

  Sursa foto: effective-time-management-strategies.com

  Autor: Dana Saporan