askmen.ro  »  Going Out  »  Teatre  »  Povestiri din Miserupia, debutul dramaturgic al Lorenei Lupu

Povestiri din Miserupia, debutul dramaturgic al Lorenei Lupu

4/45273
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Luni, 30 septembrie, la ora 19.00, Teatrul Luni de la Green Hours si actrita-scriitoare Lorena Lupu va invita la un spectacol aparte, un mix de comedie siᅡ teatru social: ¬Povestiri din Miserupia¬, productie a Teatrului Tabu.

Inspirata de un reportaj pe care l-a facut pentru o publicatie glossy, cu cateva victime ale traficului de carne vie, Lorena a decis ca subiectul merita mai multa atentie decat cele cateva pagini de gazeta. A prelucrat dramaturgic informatia, apoi a asumat-o actoriceste. A surprins lucid dramatism si comedie involuntara, teama si vitejie de conjunctura, in dozajul perfect pentru a va tine cu sufletele la gura timp de o ora si, in functie de disponibilitatea de reactie a publicului, zece ¬ douazeci de minute.

¬O poveste cum sunt multe: cea a unei fetite de 13 ani, a carei mama este plecata la munca in strainatate si al carei tata este alcoolic. Autoarea spune ca a fost inspirata de un reportaj, iar lucrul asta se simte ¬ povestea e vie; e rupta, cu carne si sange, din realitate, e credibila, atat de fireasca incat te atinge, oricat de insensibil ai fi. Jocul Lorenei este atat de firesc, de lipsit de emfaza, incat te tintuieste de scaun si stai acolo, trecand alaturi de personaj prin toate variatiile lui de stare: inocenta, fericire, depresie, disperare, speranta, teroare, resemnare.", scrie entuziasta scriitoarea Cristina Nemerovschi, dupa o reprezentatie a acestui spectacol.

¬Din punctul meu de vedere, Miserupia e one-person-show-ul perfect. Eu am centrat, eu am dat cu capul. Am scris si mi-am asumat interpretativ ce am scris. De aceea, organizez de fiecare data sesiune de Q & A dupa spectacol. Pentru ca unicul meu ochi exterior, in acest show, sunteti voi¬, spune Lorena Lupu.

Lorena Lupu a debutat in 2006 cu romanul Rondo capriccioso. A publicat Batausul de campi, in 2007, experimentul literar ¬ fotografic Hyde Park, in 2009, in colaborare cu fotograful Dinu Lazar, a contribuit cu texte pentru spectacolul Requiem: Nu stii nimic despre mine al coregrafului Razvan Mazilu, in 2011 si a cunoscut un remarcabil succes comercial in 2012 cu romanul erotic Dona Juana, prefatat de Cristian Mungiu si cu turneul literar aferent, Dona Juana si prietenii. In 2008, a fost premiata alaturi de Dorin Ionescu la Gala Tanarului Actor, pentru spectacolul Apa de Havel, de Matei Visniec, iar in 2011 si-a adjudecat Premiul pentru Experiment la Gala Superscrieri, organizata de Fundatia Friends for Friends.