!MPRO ? Festivalul National de Improvizatie se apropie de Marea Finala
1/10742
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Sambata si duminica cei mai populari improvizatori romani se vor desfasura in spectacole de 90 - 120 de minute, in echipe formate chiar in timpul Festivalului - mai sunt doar 3 pozitii neocupate in echipele de All Stars ale improvizatiei teatrale.

Vineri, inainte de Marea Finala, de la ora 22:00 are loc proiectia speciala ¬Trust Us, This Is All Made Up¬, filmata la Barrow Street Theater din New York, iar in weekend cele 4 workshop-uri de improvizatie pentru amatori, sustinute de actori profesionisti.

In primele 4 zile de festival, incepand de luni 23 septembrie, peste 2000 de spectatori si improvizatori au luat parte la spectacolele trupelor din Bucuresti, Targoviste, Craiova, Cluj si Targu Mures. In fiecare seara, pentru fiecare spectacol, publicul a ales cel mai popular actor, desemnat sa joace in zilele de sambata si duminica, de la ora 20:00, in All Stars Shows. Va fi pentru prima oara cand vor interactiona pe aceeasi scena si vor pune un act de improvizatie intr-o formula originala.

In ultima zi de selectii, pe scena Salii Radu Beligan a Teatrului de Comedie, incepand cu ora 19.00, Grupa Mica din Bucuresti va incalzi publicul si il va pregati pentru intrarea de la 20.00 a trupei Idiot din Iasi. Trupa Improvisneyland din Bucuresti va incheia seria de reprezentatii ¬pe echipe¬ ale festivalului, inainte de cele doua All Stars Shows din weekend. Intregul program este disponibil pe site-ul evenimentului: www.improfest.ro.

Vineri, de la ora 22:00 vor fi prezentate intr-o proiectie speciala ¬Trust Us, This Is All Made Up¬ o piesa intr-un act improvizata, interviuri si imagini cu actorii pregatindu-se de spectacol, comentariile lor de dupa spectacol, dar si o sesiune de Q&A live din Chicago (Skype) cu cei doi protagonisti.

Proiectia ¬Trust Us, This Is All Made Up¬ ii prezinta pe TJ Jagodowski si Dave Pasquesi, doi din cei mai buni practicanti din lume ai artei improvizatiei de forma lunga, incluzand un spectacol live de neuitat, filmat la Barrow Street Theater din New York. Intrarea la acest eveniment este gratuita.

Pe langa spectacolele de improvizatie, publicul este invitat sa participe si la cele 4 workshopuri de sambata 28 septembrie si duminica 29 septembrie de la ora 12:00, respectiv 17:00. Actori precum Mihaela Sirbu, (cunoscuta si pentru rolurile in filme precum ¬Tatal Fantoma¬, ¬Cand se lasa seara peste Bucuresti sau Metabolism¬) Catalin Neamtu, Axel Moustache, Madalin Mandin si Bogdan Dumitrescu vor vorbi celor interesati despre arta improvizatiei si dezvoltarea personala a celor care practica acest tip de spectacol.

Biletele si abonamentele pot fi achizitionate prin reteaua Eventim si la casa de bilete a Teatrului de Comedie, pretul unui bilet la un spectacol fiind de 10 lei (vineri), respectiv 30 lei pentru All Stars Shows.

Parteneri: Teatrul de Comedie, Jameson, Hotel Razvan, Restaurant Cocosu Rosu, Black Jack Pub, Bucovina, Ursus, Kfea.ro, Improvisneyland, Books Express, Leaders

Promovat de: Antena 2, Radio Zu, Zile si Nopti, Studentie.ro, Metropotam, Cooperativa Urbana, PostModern.ro, Ziarul Metropolis, Whiteboard Stars, Tataia, Antena Play, IQAds, Vinsieu.ro, Cooltivator, Club 99.