Green Hours! - Primul show teatral site-specific serial din Romania
1/10515
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
In 16, 17 si 18 septembrie dramAcum si Teatrul LUNI de la Green Hours prezinta premiera spectacolului site-specific serial dedicat unui spatiu-emblema al teatrului si al muzicii independente din Bucuresti, Green Hours jazz-cafe.

Proiectul initiat de regizorul Andreea Valean si dramaturgul Peca Stefan celebreaza fenomenul socio-cultural nascut in 1994 la adresa din Calea Victoriei 120.

Serialul cuprinde trei episoade inspirate de si create special pentru acest spatiu, reunind o serie impresionanta de actori, muzicieni si alti artisti apropiati Green Hours.

Povestea spectacolului a inceputᅡ intre lunile ianuarie si aprilie 2013, timp in care zona artistica independenta din Calea Victoriei 120 a fost, teoretic si practic, inchisa.

Repetitiile si reprezentatiile de la inceputul acestui an s-au petrecut, din ratiuni juridice, cvasi-clandestin, fiind prezentate unui public invitat punctual.

Tema de discutie post-spectacol a fost aceea de a gasi solutii practice pentru supravietuirea si upgradarea fenomenului Green Hours. Artistii participanti ¬ in totalitate voluntar ¬ la realizarea proiectului, i-au inclus pe (in ordine alfabetica): Virgil Aioanei, Razvan ¬Krem¬ Alexe, Catalin Babliuc, Laurentiu Banescu, Mihai Calin, Constantin (Tica) Cojocaru, Toma Danila, Emilia (Miki) Dobrin, Cristina Draghici, Andreea Duta, Mandela Gajol, Theo Herghelegiu, Radu Iacoban, Cinty Ionescu, Mihai Iordache, Tudor Aaron Istodor, Rodica Lazar, Nicoleta Lefter, Maria Manolescu, Rolando Matsangos, Conrad Mericoffer, Ada Milea, Jak Neumann, Katia Pascariu, Dan Perjovschi, Alexandru Potocean, Ana Ularu, Letitia Vladescu. Discutiile post-spectacole au fost moderate de Dan Perjovschi, Corina Suteu si Mircea Toma.

Programul complet pentru lunile septembrie si octombrie, distributiile episoadelor si mai multe detalii in comunicatul atasat.

Pretul unui bilet este 40 de lei. Abonamentul pentru toate cele trei episoade va costa 75 leiᅡ (echivalentul a 25 de lei/bilet).

Un teaser al acestui spectacol va avea loc in cadrul Festivalului Dilema Veche de la Alba Iulia pe data de 31 august, de la ora 21, in Cafe Gavroche.

http://www.youtube.com/watchv=iskYIk_SHT4&feature=share&list=PLMJjvIU3tWAaie2e36FJ4Y7jxpbobpIj1