askmen.ro  »  Going Out  »  Teatre  »  Caramitru si Malaele - turneu national

Caramitru si Malaele - turneu national

4/44963
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Cele doua legende ale teatrului romanesc pornesc din nou in turneu national cu spectacolul "Caramitru Malaele, cate-n luna si in stele", un seducator duel de poezie, fabule, vorbe de duh, povestiri si amintiri.

Mereu surprinzator, mereu diferit si mereu de exceptie, spectacolul "Caramitru Malaele, cate-n luna si in stele" este un spectacol de improvizatie¬ ¬pentru ca improvizatia este, de fapt, starea de gratie a actorului¬, cum spune Horatiu Malaele.

Spectacolul este mereu altul, ritmul este diferit, umorul tot mai spumos si ingeniozitatea tot mai evidenta. Amintirea vremurilor trecute este adusa in scena de un Caramitru care recita rascolitor, imaginand, cu inteligenta si iscusinta, raspunsuri pe masura unui Horatiu Malaele vulcanic, irezistibil si de un haz efervescent, cei doi avandu-i martori pe Shakespeare, Eminescu sau Toparceanu.

Dialogul este intregit de replicile muzicale pline de caldura si culoare ale violoncelistului Adrian Naidin. Cu vocea sa deosebita si tehnica desavarsita, Adrian Naidin i-a impresionat intotdeauna si pe iubitorii de muzica. Suna ca o
intreaga orchestra uneori, iar alteori picteaza sau sopteste versuri. Adrian Naidin l-a inspirat pe regizorul grec Mihalis Kakogiannis, iar muzicianul leton Mischa Maisky, supranumit ¬Paganini al violoncelului¬, il numara printre cei mai talentati dintre ucenicii sai.

Desi are o structura si o educatie orientate spre clasic, violoncelistul Adrian Naidin a experimentat si alte limbaje, de la conceptele uneori abstracte ale jazz-ului contemporan, pana la world music sau pop. In etno-jazz a stralucit inca de la prima incercare, in grandiosul spectacol ¬Damian¬s Fire¬, montat de Damian Draghici in 2001 la Bucuresti. Este compozitor de muzica de scena, confirmat, printre altele, in colaborarile cu compania de teatru Alekton din Atena.

Absolvent al Academiei de Muzica ¬Gheorghe Dima¬ din Cluj-Napoca, licentiat in Violoncel si Muzica de
Camera, Adrian Naidin s-a perfectionat cu muzicianul Mischa Maisky. A debutat in 1988 la Opera Maghiara din Cluj Napoca si este, din 2001, membru al Orchestrei Nationale Radio Bucuresti.

In zeci de ani de exceptionala cariera, Ion Caramitru si Horatiu Malaele nu au avut ocazia sa-si dea replica, nici in film, nici in teatru, desi publicul astepta un dialog intre doi actori care au in comun, pe langa experienta si har, si dragostea pentru teatru si pentru poezie. Mult asteptatul moment a venit in toamna anului 2011, cand cele doua forte s-au unit pentru prima data pe aceeasi scena.

Aplaudat frenetic de publicul din toata tara, spectacolul se joaca de fiecare data cu casa inchisa, atat in Romania, cat si in turneele din strainatate.

SPECTACOLE:
24 octombrie, Bucuresti, ora 20, Sala Patria
25 octombrie, Constanta, Casa de Cultura a Sindicatelor
27 octombrie, Iasi, Casa de Cultura a Studentilor
7 noiembrie, Craiova, Teatrul Sica Alexandrescu
9 noiembrie, Ramnicu Valcea, Casa de Cultura a Sindicatelor.

In perioada 26 - 30 septembrie, turneul ajunge in Canada, prin Asociatia Rocade, la Montreal, in 27 septembrie si Toronto in 29 septembrie.

Bilete pentru Bucuresti se gasesc la Cinema Patria, Unirea Shopping Center et.2, Teatrul National Bucuresti, Sala Palatului si online pe vreaubilet.ro, bilet.ro, ticketnet.ro, bilete.ro sau in oficiile Postei Romane si magazinele INMEDIO si Germanos semnalizate Bilete.ro

Sursa: comunicat de presa

Cauta in site