Restaurante libaneze in Bucuresti

4/41
label Restaurante autorenew 13 Aug 2015, 00:00
Restaurante orientale gasesti in Romania la tot pasul, insa, dintre toate, restaurantele libaneze s-au distins mai mult fata de cele arabesti, turcesti sau siriene.

Bucataria libaneza este, poate, cea mai populara dintre bucatariile orientale. Gastronomia libaneza este considerata foarte sanatoasa, mancarurile abunda de condimente, cereale integrale, legume, peste proaspat si fructe.

Iata unde poti manca preparate libaneze in Bucuresti!

Manuc Levantin

Manuc Levantin face parte din Hanul lui Manuc si a fost deschis in 2011, reusind in numai cateva luni sa primeasca titlul de cel mai bun restaurant libanez al anului.

Ca decor nu exceleaza, dar meniul este plin de bunatati libaneze, la preturi accesibile.

Preturile salatelor sunt intre 11 si 13 lei, iar supele 11 lei. Aperitivele reci, printre care Hommos Labneh sau Sanclis, incep de la 11 lei, cel mai scump fiind 13 lei. O portie de Homos Bel Lahme costa 14 lei, iar una de Rasafour de Pui, 17 lei.

Lipia calda, coapta pe vatra, costa 2 lei, iar garniturile nu depasesc 10 lei.



El Bacha

El Bacha are doua localuri deschise in Bucuresti, unul in Piata Alba Iulia, unul pe strada Constantin Sandu Aldea.

Nici la El Bacha nu s-a pus mare pret pe design, neregasind decat o usoara bruma de stil oriental.ᅡDar cand vine vorba de bunatati orientale lucrurile stau cam asa:

Aperitive reci, printre care Hommos, Labne sau Shanklish, costa intre 10 si 17 lei.

Printre gustarile calde gasesti Sambusik cu Branza sau Falafel la 14 lei, Makanek la 17 lei sau Pui "Coin Vert" la 21 de lei.

Salatele costa intre 12 si 16 lei, iar cand vine vorba de desert, El Bacha ascunde delicatese precum Kashta, Katayef cu nuca sau Baclava, toate la 18 lei.

Tripoli

Calea Calarasi Nr. 90

Restaurantul Tripoli se lauda cu mancaruri diversificate, gatite de maestrii bucatari in gastronomia libaneza.

Aici, pentru 8 sau 9 lei, poti savura o supa de linte, de vacuta sau de legume.

Gasesti Hommous Beiruty la 13 lei, Moutabal la 14 lei sau Mudardara, o specialitate din linte verde, orez, ceapa si ulei de masline, la 13 lei.

Gustarile calde sunt variate. Pentru o portie de Falafel trebuie sa platesti 13 lei, pentru Kabbeh ( chiftele din grau macinat si carne de miel) 16 lei, iar o portie de aripioare iuti costa 22 de lei.

Cand vine vorba de deserturi, lucrurile stau cam asa: Kilimanjaro (crema de lapte, banane, miere, fistic, pepene galben, inghetata) ᅡla 20 lei, Kasha (crema de lapte, banane, miere, fistic) la 15 lei sau arhicunoscutele baclava si kataif .

1001 de nopti

Strada Ion Brezoianu nr 18

Iata un restaurant care reda cel mai bine atmosfera orientala. Pe langa mancarurile traditionale, la 1001 de nopti poti savura vinuri dintr-o colectie impresionanta.

Dar sa vedem ce ne prezinta meniul. Printre gustarile reci se numara Babagannouj (vinete, rosii, patrunjel si ulei de masline) la 11 lei, Bame la 12 lei sau cunoscutul Hommos la 9 lei.

Dintre gustarile calde ale bucatariei libaneze gasim Sambusik cu carne la 14 lei, Keebe si Stiha cu branza la acelasi pret.

Supele costa intre 10 si 12 lei portia, iar preparatele calde precum Limba de Vita, Makanek sau Sujok, sunt intre 16 si 29 de lei.