Zero Dark Thirty intra in cinematografe saptamana viitoare
9/9894
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Forum Film Romania continua seria filmelor de Oscar lansate in Romania cu ¬Zero Dark Thirty/Misiunea 00.30 AM¬, povestea zguduitoare a capturarii liderului terorist Osama Bin Laden. Filmul a obtinut 5 nominalizari la premiile Oscar din acest an, la unele dintre cele mai dorite categorii, precum ¬Cel mai bun film¬, ¬Cel mai bun scenariu original¬ sau ¬Cea mai buna actrita in rol principal¬.

Vanatoarea teroristului Bin Laden a fost un subiect de interes mondial, care a tinut ocupate primele pagini ale ziarelor aproape zece ani, dar, desi supozitiile asupra ascunzisului acestuia au fost numeroase, in final, agentii CIA, au dus la final operatiunea.

Misiunea lor secreta a fost dezbatuta indelung in media din intreaga lume, o parte dintre detalii au fost dezvaluite, dar aspectul cel mai important, rolul specific pe care l-a avut echipa CIA in indeplinirea misiunii este ecranizat pentru prima data.

[caption id="attachment_30190" width="500"] credit foto: Jonathan Olley[/caption]

Cautarea lui Bin Laden a fost o misiune infricosatoare pentru multi soldati americani si a fost considerata imposibila o buna perioada de timp, dar o echipa curajoasa de analisti si interogatori au sfidat temerile si au dovedit ca poate fi dusa la bun sfarsit.

Scenaristul si producstorul Mark Boal, un jurnalist ex perimentat, a redat povestea pe marele ecran cu acuratetea unui reportaj jurnalistic, dar si cu tensiunea dozata in fiecare detaliu al filmului, prezentand pe indelete fiecare lupta personala si fiecare consecinta istorica. Scenele de dialog au fost inspirate din interviurile ample pe care acesta le-a realizat, pastrand insa confidentialitatea surselor de informatie.Filmul, zguduitor si electrizant, dar fidel faptelor reale ii poarta pe spectatori direct din cabinetele puterii, unde se iau cele mai importante decizii si se discuta secrete de stat, in liniile de lupta, unde pericolul atinge cote maxime si frica domina.

Filmul promite doua ore impresionante si autentice, ca martor direct al unei misiuni istorice, va va face partas la o poveste pe care o veti uita cu greu.

Avanpremiera: 18 februarie 2013

Premiera: 22 februarie 2013