askmen.ro  »  Going Out  »  Filme  »  Top 10: filme cu masini

Top 10: filme cu masini

calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Un studiu efectuat de cars.com cu tema cele mai memorabile filme cu masini a plasat DeLorean-DMC din "Inapoi in viitor" pe primul loc. Pana acolo mai sunt alte noua concurente care, zic eu, sunt chiar mai demne de vizionat decat masina "futurista" de pe locul intai.

Locul 10- Mini Cooper S, "The Italian Job"
Micuta masina este dotata cu 163 CP, un motor de 1.6 L cu patru cilindrii si transmisie manuala insase viteze. Este cu 90 de kilograme mai usoara decat surata ei Cooper S si este disponibila pe rosu, albastru sau alb. A fost aleasa pentru usurimea cu care se poate strecura prin tunele, strazi congestionate si parcari. Hotii din "Italian job" n-ar fi reusit fara ea!

Locul 9- 1959 Cadillac Ambulance, "Ghost Buster"
Ambulanta vanatorilor de fantome a fost inzestrata cu 325 CP si un motor V-8 de 6.4 L. Desi apare doar scurt in film, ambulanta este cea mai frumoasa masina medicala vazuta vreodata in vreo productie... cel putin asta au spus cei intervievati.

Locul 8- 1974 Dodge Monaco, "The Blues Brothers"
Dodge-ul din The Blues Brothers are 275 CP, motor V-8 de 7.1 L si o transmisie automata in trei viteze. Masina ar fi suficient de buna pentru a scapa de urmaririle politiei din Ilinois. A iesit inaintea Cadillacului datorita motorului V-8 de 440 inch cubici.

Locul 7- 1932 Ford Coupe, "American Grafitti"
Acest automobil este caracterizat de 60 CP, un motor V-8 de 3.6 L si transmisie manuala in trei viteze. Masina afost modificata pentru film si a uluit prin intrecerea la care a participat la sfarsitul filmului. Si tot pentru acest motiv a devenit indragita de tinerii americani.

Locul 6- 1976 AMC Pacer , "Wayne`s World"
Desi aceasta masina nu a marcat populatia americana, a inspirat totusi fanii filmului in a-si cumpara-o. Si acest lucru este cu atat mai remarcabil cu cat autovehiculul in cauza apare si in topul celor mai urate masini facute vreodata.

Locul 5- 1968 Ford Mustang GT 390, "Bullitt"
Caracteristicile masinii cuprind 325 CP, un motor V-8 de 6.4 L si transmisie manuala in patru viteze. Mustangul a intrat in istorie cand a participat la o scena intensiva de urmarire in filmul Bullitt.

Locul 4- 1964 Aston Martin DB5, "Goldfinger"
Masina lui James Bond nu putea trece neobservata. Dintre toate vehiculele din filmele James Bond, Aston Martin DB5 a iesit pe primul loc pentru ca pe langa frumusete este dotat si cu
"putere". In plus a fost folosit de cel dintai James Bond, Sean Connery.|

Locul 3- 1961 Ferrari 250 GTI, "Ferris Bueller`s Day Off"
In 1961 italienii au scos o masina cu 280 CP, motor V-12 de 3 L si transmisie manuala in patru viteze si au facut-o pe deasupra rosie si frumoasa. Ferrari-ul GTI a iesit pe locul trei pentru un simplu motiv: este extrem de rapida.

Locul 2- 1977 Potiac Trans Am, "Smokey and the Banditt"
Participantilor la studiu li s-a parut relevanta aceasta masina datorita urmaririi comice la care a luat parte in filmul cu pricina. Cred ca si Burt Reynolds care apare in film a avut ceva de-a face cu decizia lor.

Locul 1- 1981 DeLorean DMC-12, "Back to the Future"
Aceasta masina a reusit sa impresioneze prin faptul ca poate sa mearga folosind gunoi drept combustibil, lucru futurist chiar si dupa doua decenii, zic cei intervievati. O, da... si putea sa si zboare!

Robert, Redactia AskMen.ro

 

Cauta in site