askmen.ro  »  Going Out  »  Filme  »  Science- Fiction de succes

Science- Fiction de succes

calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Blade Runner 1982 - Oamenii au reusit sa dezvolte o tehnologie care le permitea sa creeze clone umane pe care le-au denumit "replicanti". Acestia formau populatia unor colonii spatiale si erau considerati periculosi in urma unei rascoale. Deckard, eroul principal al filmului, interpretat de Harrison Ford, este un vanator de recompense a carui misiune era sa elimine replicantii. Desi se hotarase sa se retraga, Deckard este nevoit sa-si reia activitatea datorita faptului ca cinci dintre clone deturnasera o nava care se indrepta spre Pamant.
Alien 1979
Nava spatiala Nostromo intercepteaza un mesaj de SOS in timp ce se intorcea spre Pamant, iar echipajul hoataraste sa investigheze. Dupa o aterizare dificila pe planeta de unde se transmitea mesajul, cativa membri ai echipajului parasesc nava si gasesc cuibul unei creaturi necunoscute. Computerul de bord descifreaza mesajul care se dovedeste a fi un avertisment si nu un SOS. Eroii filmului nu constientizeaza ce pericol ii paste atunci cand deranjeaza unul dintre ouale din cuibul descoperit.
Solaris 1972
Misiunea Solaris are baza stabilita pe o planeta care gazduieste o forma de inteligenta bizara. Dupa decesul ciudat al unuia dintre savantii din baza, eroul principal il inlocuieste si descopera ca noii sai colegi sunt rezervati si distanti. Incepe sa inteleaga forma de inteligenta existenta pe planeta atunci cand este vizitat de sotia lui care decedase in urma cu cativa ani.
Metropolis 1927
Filmul prezinta un viitor in care oamenii erau impartiti in doua grupuri: Ganditorii care faceau planuri (dar nu stiau sa le puna in aplicare) si Muncitorii care aveau obiective (dar nu erau vizionari). Grupurile erau complet separate si niciunul nu era complet, insa impreuna formau un intreg. Unul dintre ganditori indrazneste sa viziteze zona underground unde muncitorii trudeau.
War of the Worlds 1953
O ecranizare a cartii lui H.G. Wells, care a avut un impact rasunator asupra publicului la momentul aparitiei sale. Inainte de lansarea filmului, Wells a creat un adevarat haos printre oameni din cauza ca a difuzat la radio o piesa de teatru care avea acelasi subiect ca si cartea : invazia extraterestrilor. Piesa a creat panica pentru ca autorul ei nu a specificat ca este o piesa de teatru radiofonic.


Star Wars 1977
Han Solo porneste intr-o misiune de salvare a printesei Leia datorita unei datorii pe care o avea fata de cunoscutul mafiot Jabba. Dupa ce o salveaza, este atras in hatisurile Rebeliunii si incearca impreuna cu Leia sa distruga Steaua Mortii. Leia estre un personaj principal in intreaga trilogie, alaturi de tanarul Luke Skywalker, care se dovedeste a fi ceea ce cauta Obi Wan Kenobi.

Cinefilul

 

Cauta in site